Desavil 88 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2014 Witam, mam pytanie odnośnie zawartości katalogu /usr/lib/jvm/java-7-oracle po instalacji Javy. Czy mogę usunąć z niego kilka katalogów, które zajmują dużo miejsca, aby zwolnić nieco miejsca? --- /usr/lib/jvm/java-7-oracle -------- 141.9MiB [##########] /jre 115.7MiB [######## ] /lib 19.0MiB [# ] src.zip 4.9MiB [ ] /db 1.2MiB [ ] /man 756.0KiB [ ] /bin 208.0KiB [ ] /include 172.0KiB [ ] THIRDPARTYLICENSEREADME.txt 108.0KiB [ ] THIRDPARTYLICENSEREADME-JAVAFX.txt 4.0KiB [ ] COPYRIGHT 4.0KiB [ ] release 4.0KiB [ ] README.html 4.0KiB [ ] LICENSE Mam na myśli usunięcie pliku src.zip oraz katalogu lib, czy wpłynie to jakoś na działanie javy? Czy mogę usunąć z systemu również katalogi: /usr/share/locale (tutaj zostawiając jedynie katalog z ustawionym obecnie językiem systemu) oraz /usr/share/doc ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2014 Do takich rzeczy się używa apt-get purge, czyści jak trzeba. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach