WireBoot 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2014 (edytowany) Witam wszystkich, Chyba każdy z nas kojarzy programik iotop który bardzo przydaje się w przypadku administracji serwerami. iotop działa tak jak top, co 1s jest odświerzany. Szukam programy który działa w bardzo podobny sposób, tylko aby wyświetlił tylko co jest aktualnie, tylko wyświetlił, nie odświeżał . Coś w stulu ps uxa , tylko ze dla iotp. Ewentualnie jeśli takiego czegoś nie ma to jak wyciagnąc te dane z iotopa i tylko wyświetlić (zamykajac oczywiście program) ? Oczywiście nie wchodzi w grę uruchomienie programu i od razu jego zamknięcie Czy mógłby mi ktoś pomóc? Edytowano Sierpień 23, 2014 przez WireBoot (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Adam Szendzielorz Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2014 Witam wszystkich, Chyba każdy z nas kojarzy programik iotop który bardzo przydaje się w przypadku administracji serwerami. iotop działa tak jak top, co 1s jest odświerzany. Szukam programy który działa w bardzo podobny sposób, tylko aby wyświetlił tylko co jest aktualnie, tylko wyświetlił, nie odświeżał . Coś w stulu ps uxa , tylko ze dla iotp. Ewentualnie jeśli takiego czegoś nie ma to jak wyciagnąc te dane z iotopa i tylko wyświetlić (zamykajac oczywiście program) ? Oczywiście nie wchodzi w grę uruchomienie programu i od razu jego zamknięcie Czy mógłby mi ktoś pomóc? iotop -b -n 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WireBoot 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2014 I o to mi chodziło! Dziękuję bardzo! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach