outmc 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2014 Witam 2 tygodnie temu kupiłem używanego kompa. Ze sprzedawcą podpisalismy umowe kupna sprzedazy w ktorej tez została zawarta informacja iz sprzedajacy daje 30 dni na test sprzętu , o wszystkich wadach zostałem poinformowany. Po 2 dniach wyszła kolejna usterka o ktorej sprzedawca nie wiedział. Ustaliliśmy że zwróci mi ok 100 zl, termin zwrotu ciągle się przedłuża. Co mogę zrobić ? Czy jakieś wezwanie do zapłaty można wysłać ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PapaSmerf 497 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2014 A na jaki czas ustaliliście termin zwrotu? Czy kontaktowałeś się ze sprzedającym? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2014 w umowie jest tylko informacja o 30 dniach rozruchu. przelew 100 zl mial byc wtorek - sroda ale ciagle jest przekladany . tak , sprzedawca odpowiada mi ze wkrotce wykona przelew .. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PapaSmerf 497 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2014 OK. Moim zdaniem, skontaktuj się z gościem, powiedz, że do poniedziałku czekasz na przelew, a potem mu wyślij pocztą, poleconym ze zwrotką, wezwanie do zapłaty. A swoją drogą, ten zwrot 100 złotych ustaliliście na piśmie, mailowo czy przez telefon? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2014 zwrot ustalony mailowo. czy to ma roznice czy mailowo czy telefonicznie ? PS. bardzo dziekuje za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PapaSmerf 497 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2014 Ma, bo choć umowa ustna ma taką samą siłę prawną, to czasami bardzo trudno jest ją udowodnić. Ja bym w takiej sytuacji zrobił jak mówiłem, ale najpierw spróbuj po prostu z facetem się porozumieć bez pism. PS. Co to za dodatkowa wada? Tak z czystej ciekawości Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2014 Nie działająca wbudowana kamera Dzięki za pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2014 sprawa wyjaśniona Prosze o zamkniecie tematu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach