iajko 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 18, 2014 Mam w kilku katalogach ponad tysiąc plików. Chcę usunąć tylko niektóre z nich, a dokładniej te zawierające w swojej nazwie ciąg "(...)cat.txt". Jak mam to zrobić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jacker 6 Zgłoś post Napisano Sierpień 18, 2014 foreach (glob("sciezka_katalogu/*cat.txt") as $plik) { unlink($plik); } Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
iajko 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 18, 2014 Działa. A jak zrobić, żeby skrypt "chodził" po różnych podkatalogach, bo te pliki są porozrzucane? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jacker 6 Zgłoś post Napisano Sierpień 18, 2014 Wystarczy trochę poszukać: http://php.net/manual/en/function.scandir.php Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
iajko 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 18, 2014 Jestem początkujący w PHP i nie mogę ogarnąć tego skryptu, tzn. żeby przetwarzać kilka podkatalogów po kolei. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jacker 6 Zgłoś post Napisano Sierpień 18, 2014 $url='sciezka_do_glownego_katalogu'; $sub=scandir($url); for($i=0;$i<count($sub);$i++){ $url2=$url.'/'.$sub[$i].'/*cat.txt'; foreach (glob("$url2") as $plik) { unlink($plik); } } Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach