wax 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2014 Witam, vps OVH -> Debian 7 (Wheezy) (64 bits) Instalacja jak tu ->http://jakilinux.org/administracja/nfs-network-file-system-czyli-pingwiny-sobie-rozmawiaja/# port odblokowany $IPT -A INPUT -i eth0 -p tcp --dport 2049 -j ACCEPT Nie wiem czemu mu mój krenel nie odpowiada skro instaluje przez apt-get.Chyba że czegoś nie rozumie ? Proszę o pomoc lub nakierowanie mnie na rozwiązanie problemu. xxx@xxx:~$ sudo /etc/init.d/nfs-kernel-server restart [ ok ] Stopping NFS kernel daemon: mountd nfsd. [ ok ] Unexporting directories for NFS kernel daemon.... [warn] Not starting NFS kernel daemon: no support in current kernel. ... (warning). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2014 A system jest na kernelu Debiana ? Pokaż: uname -a Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wax 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2014 xxx@vpsxxx43:~$ uname -a Linux vpsxxx43 2.6.32-042stab092.3 #1 SMP Sun Jul 20 13:27:24 MSK 2014 x86_64 GNU/Linux xxx@vpsxxx43:~$ Ale cokolwiek instalowałem przez apt-get działało do tej pory. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2014 W przypadku NFS musi być włączony po stronie hosta "matki", napisz do supportu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wax 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2014 VPS w OVH i do poniedziałku mam z głowy o ile włączą. Są może inne rozwiązania w razie czego żeby zastąpić to ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2014 Są inne rozwiązania jak np. inne sieciowe filesystemy (CIFS) lub coś na bazie FUSE, np. sshfs. W obydwu przypadkach odpowiednia funkcja musi być wspierana przez kernel. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wax 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 17, 2014 Dziękuje wam za pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wax 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 18, 2014 I kasa wtopiona w coś co nie ma sensu już. Ze względu na to w jaki sposób wygląda system wirtualizacji dla gamy Classic nie ma możliwości modyfikacji kernela. Instalację własnego kernela możliwa jest dla serwerów z gamy Cloud. Szkoda że wcześniej mnie nie poinformowali że nie ma obsługi NFS. Można coś zrobić w takiej sytuacji jeszcze ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Sierpień 18, 2014 Zrezygnować albo z usługi VPS albo z usługi NFS... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wax 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 18, 2014 (edytowany) Tak ale jak chce rozdzielić ruch na 3 serwery to jak mam to zrobić bez NFS. Coś takiego. Edytowano Sierpień 18, 2014 przez wax (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Sierpień 18, 2014 OVH ma usługę storage udostępnianą via NFS. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach