TheRozo 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2014 Witam, mam pytanie. Otóż na serwerze mam wgrany plik np. index.php, i wyświetla się on prawidłowo, niestety jak w przeglądarce wpisze samo index (bez rozszerzenia) to wyskakuje mi komunikat "Ta strona internetowa zawiera pętle przekierowań" - ktoś wie jak i co skonfigurować by ta strona i wszelkie inne wyświetlały się poprawnie? Bardzo proszę o pomoc i z góry dzięki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mpm1122 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2014 Na początku napisz jakiego serwera www używasz, bo impulsy w szklanej kuli mi się skończyły :/ 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TheRozo 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2014 (edytowany) Apache Mam też directadmina, jeżeli będzie potrzeba Edytowano Sierpień 10, 2014 przez TheRozo (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2014 Problemem jest plik .htaccess. Wklej jego zawartość. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TheRozo 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2014 Zmieniłem plik .ktaccess i teraz nie mam już pętli przekierowań tylko jak wejdę w podstronę index (bez rozszerzenia) to wyskakuje 404 not found :/ A oto zawartość .htaccess AuthGroupFile /dev/null AuthType Basic AuthUserFile /home/admin/domains/nazwadomeny.pl/.htpasswd/public_html/.htpasswd AuthName "Nieupowaznionym wstep wzbroniony" require valid-user AuthType Basic AddType application/vnd.ms-fontobject .eot AddType font/ttf .ttf AddType font/otf .otf AddType application/x-font-woff .woff Options +FollowSymLinks RewriteEngine On RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www. [NC] RewriteCond %{HTTP_HOST} ![0-9]$ [NC] RewriteRule ^(.*)$ http://www.%{HTTP_HOST}/$1 [L,R=301] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2014 Skoro nie ma pliku index (bez rozszerzenia) to jak najbardziej poprawnym jest zwrócenie przez serwer, że plik nie istnieje. Wklejony kod z pliku htaccess robi zasadniczo tyle, że jeżeli adres strony nie rozpoczyna się od www., to przekierowuje klienta na adres z www. na początku. I tylko tyle... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TheRozo 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2014 No i właśnie chciałbym mieć tak że jak ktoś wpisze samo index to żeby mu otworzyło się index.php - i tak we wszystkich plikach. Musi być opcja żeby to tak działało, bo np. na hostingu w OVH miałem tak od samego początku - ale to już było zrobione więc nie wiem jak coś takiego zrobić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TheRozo 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2014 Poradziłem sobie w ten sposób, choć nie wiem czy czasem nie ma jakiegoś lepszego rozwiązania: RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule ^([A-Za-z0-9-_]+)$ $1.php [QSA] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach