Prizmo 2 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2014 (edytowany) Witam Mam problem od kilku dni. Założyli nam w domu internet światłowodowy ( po roku obietnic Laguna.net.pl) No i problem powstaje przy próbie zrobienia czegoś na nowej stronie. Przechwyciłem domene w after market,zarejestrowana itp,dnsy zmienione i wszystkim wyświetla sie strona startowa z Unixa,jako domyslna,a mi nadal pokazuje strone od Aftermarket. Zmienie IP poprzez VPN pieknie pokazuje mi co mam na stronie,wróce na swoje IP,nadal mam aftermarket. Mozna jakoś przyśpieczyć odświeżenie dns cache na wlasnej sieci? Czekac 24h na taka popierdółke to dla mnie strata czasu,a nie bede siedział na VPN i robił czegokolwiek ze strona. Jak jest jakaś inna opcja prosze o rade. Edytowano Sierpień 9, 2014 przez Prizmo (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2014 To już pewnie zależy od firmy co ile czasu odświeżają DNSy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2014 Sprawdź przez proxy: hide.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotr GRD 608 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2014 Jeśli wiemy, że wszystko - odnośnie DNS - jest ustawione prawidłowo i dla świata działa, a tylko dla nas nie (ALBO gdy pomimo innych istniejących ustawień DNS chcemy testować coś na zupełnie innym serwerze) możemy po prostu edytować plik "hosts" wpisując pożądany adres IP i nazwę domeny. Oby tylko później nie zapomnieć tego wpisu usunąć już po zakończeniu wszystkiego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prizmo 2 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2014 Marek607- strona działa poprzez proxy Piotr- cześciowo pomogło, teraz widnieje napis Apache is functioning normally A przez serwer proxy wyswietla sie zawartość strony. Dodam że dzwoniac do firmy,uzyskałem odpowiedz że do 24h sie aktualizuja serwery,a minieło juz ponad 27 i lipa nadal. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotr GRD 608 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2014 A na pewno użyłeś właściwego adresu IP? Jeśli otrzymujesz inną zawartość, znaczy, że kierujesz zapytanie pod inny adres. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prizmo 2 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2014 (edytowany) Piotr tak ponieważ wszystkie strony mam na K14 od unixa, i adres IP brałem z twojego monitoringu. Wiec to troche dziwna sytuacja że nie działa. a poprzez proxy czy też innemu koledze wszystko działą. Ok zaskoczyło Dziekuje za pomoc wszystkim Pozdrawiam Edytowano Sierpień 9, 2014 przez Prizmo (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotr GRD 608 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2014 (edytowany) Jednak pamiętaj (na przyszłość), że to może nie być jedyny adres IP danego serwera, i że różne domeny mogą być serwowane z różnych adresów. Należałoby sprawdzić IP dla *Twojej* domeny (tak jak podpowiedział Bash.: dig, nslookup) i pod ten adres kierować zapytania HTTP. Jeśli jest jednak ten sam... to coś dziwnie... Ale dobrze, że już w końcu Ci działa. Edytowano Sierpień 10, 2014 przez Piotr GRD (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prizmo 2 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2014 Dzieki wielkie. Bede wiedział na przyszłośc,w dodatku ta bliska,jak sobie z tym poradzić zanim usługodawca mi odświeży to. Wcześniej na radiówce od tej samej firmy było ok. Od światłowodów sie tak zaczeło,no ale coś za coś. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2014 Ustaw sobie w systemie OpenDNS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach