Shk 51 Zgłoś post Napisano Sierpień 7, 2014 Witajcie!Tak jak w temacie, poszukuję najtańszego urządzenia, które odbierze sygnał (internet) poprzez WiFi a następnie udostępni go poprzez LAN i WiFi. Jego sygnał nie musi powalać, wystarczy w zupełności jeżeli ogarnie jeden pokój. Chodzi mi o podłączenie telewizji z Orange. Wstępnie : http://allegro.pl/wi...4408315361.html http://allegro.pl/tp...4418906085.html Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Sierpień 7, 2014 Masz funboxa może? Jeżeli tak to będę ciekaw co wybierzesz bo szukam podobnego rozwiązania. Miałem 2 airlive-y ale jeden się chyba zjarał na elektronice bo się zwiesza a drugi przepuszcza tylko połączenie do 1 urządzenia mimo dobrej konfiguracji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shk 51 Zgłoś post Napisano Sierpień 7, 2014 Mam liveboxa 2.0. Kiedy przedłużałem umowę, konsultant odradzal mi FunBoxa - jest na niego dużo więcej skarg użytkowników i zwrotów gwarancyjnych. Kiedy przedstawiłem mu swoją chęć rozbudowy sieci w domu, polecił mi właśnie http://allegro.pl/winstars-wifi-repeater-full-hd-multiroom-nc-klient-i4408315361.html. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Sierpień 7, 2014 Od strony oprogramowania one się nie różnią. Może tylko wyglądem. Pewnie bebechy te same nawet. A powiedz mi też masz wifi N zablokowane na 65Mbit? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shk 51 Zgłoś post Napisano Sierpień 7, 2014 Bebachy inne, bo inny producenci (słowa konsultatna). Czekam na swój zestaw instalacyjny, więc jeżeli chodzi o N to nie mogę nic powiedzieć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2014 A jak z zasięgiem? Zawsze się bałem urządzeń bez widocznej antenki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shk 51 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2014 @Bash. jaką masz ofertę telewizji? Kablową czy satelitarną? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shk 51 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2014 Ja kablową. I mam ochotę wyrzucić tego liveboxa i dekoder przez okno. Pomoc techniczna to kompletne dno neostrady... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shk 51 Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2014 Z tego co się zorientowałem to : Technologia KABLOWA - konieczne połączenie isp -> livebox -> dekoder Technologia SATELITARNA - obojętne połączenie, wystarczy dostęp do internetu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Sierpień 18, 2014 jesli chodzi o satelitarne to dekoder potrzebuje tylko podlaczenia do internetu, zeby wstac (sam jak nie mialem dlugiego kabla to podlaczalem na chwile do routera przez srodek pokoju, wlaczalem tv i odlaczalem internet - przez kilka tyg dopoki pradu nie wylaczyli bylo ok) jesli chodzi o kablowa tv to wiem, ze tam sie zestawia kilka tuneli adsl czy jakos tak (ale moge sie mylic, kiedys tak czytalem) - podobno da sie to odpalic na jakis drogich routerach draytek'a. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Sierpień 18, 2014 Krzysiu, chodzi o VPNy i tzw. homesharing. Współdzielenie karty w obrębie jednego lokalu i ominięcie tego poprzez zestawenie VPN'a. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach