pakozaur 13 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2014 (edytowany) Takie pytanie z ciekawości, co w dzisiejszych czasach liczy się dla Was w panelach VPS? Chodzi mi o zarządzanie. Edytowano Sierpień 3, 2014 przez pakozaur (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2014 W sumie ma tyle VPSów i do panelu loguję się albo w celu płatności albo napisania zgłoszenia do pomocy technicznej. Nawet przycisk start wciskałem ostatnio z rok temu. Do 3 nawet nie mam dostępu do panelu Jedynie w sprzęcie testowym to głównie start/stop/reinstall Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lokator 137 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2014 (edytowany) Zależy czym się zajmujesz ; ) Jedni cenią sobie funkcjonalność (kopie zapasowe, reinstalacje systemu, podstawowa konfiguracja vps'a, dostęp do logów), drudzy znowu wygląd (przejrzystość, intuicyjność, responsywność), trzeci zaś go nie potrzebują bo poruszają się po konsoli jak po domu ; ) Często panele są też niepotrzebne bo ludzie robią coś na vps'ie raz (np. przez konsolę) i zostawiają vps'a w spokoju ; ) Zapomniałem dodać - istotne są też wykresy dotyczące obciążenia procesora, ramu, dysku oraz łącza. Gdzieś też widziałem obciążenie wszystkich procesów aktualnie uruchomionych na serwerze. Edytowano Sierpień 4, 2014 przez Lokator (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pakozaur 13 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2014 Co myślicie o auto-instalatorze pakietów np. do danego systemu instalacja TS3, pełna konfiguracja apache, serwery DNS i inne skonfigurowane przez admina? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2014 Dla dzieciaków pewnie fajnie, ale dla zwykłego użytkownika zbędne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pakozaur 13 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2014 Ok, dzięki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
geekboy68k 20 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2014 Takie skrypty warto sobie przygotować jeżeli mamy w zarządzaniu większą ilość serwerów o podobnej konfiguracji. Przydają się zarówno w trakcie ich stawiania, jak i późniejszej konserwacji - można oszczędzić sporo czasu. Do gotowców jestem sceptycznie nastawiony, chociaż jeżeli w 100% odpowiadają naszym potrzebom to czemu nie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pakozaur 13 Zgłoś post Napisano Sierpień 7, 2014 Jak ktoś się nudzi i chciał by po testować fajny panelik zapraszam prv Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach