Winkiel 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2014 Witam, w jaki sposób można wyłączyć lub zablokować rezerwowanie zapasowej pamięci RAM przez Javę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2014 Masz na myśli parametr -Xmx? To nim możesz ograniczyć ilość pamięci, jaką Java może użyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Winkiel 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2014 Zakładając, że mam 2 GB RAM na serwerze i chcę odpalić coś przez paramter -Xmx to mogę ustawić maksymalnie 1 GB. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2014 To jest pytanie? Bo nie bardzo zrozumiałem. Jeśli chcesz zlimitować uruchamiany javowy program, to odpalasz go tak: java -Xmx1G -jar moj_plik.jar Wtedy zużycie nie powinno przekroczyć 1GB. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Winkiel 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2014 Można zamknąć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Desavil 88 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2014 To jest pytanie? Bo nie bardzo zrozumiałem. Jeśli chcesz zlimitować uruchamiany javowy program, to odpalasz go tak: java -Xmx1G -jar moj_plik.jar Wtedy zużycie nie powinno przekroczyć 1GB. Niezupełnie, taki proces może nawet zająć 2GB pamięci RAM. To tylko limituje tzw. heap space. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach