Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2014 Mam problem. Postawiłem sobie proxmoxa, jedna wirtualka na ovz. I jest tak puszczając ping do matki i vpsa jednocześnie idzie tylko do jednego - 90% do matki i 10% do VPSa. Jak idzie do VPSa to nie idzie do matki. W sumie pierwszy raz się z czymś takim spotkałem... Nigdy nie idzie tu i tu, chyba że z opóźnieniem z 600ms Wyłączę vz idzie cały czas normalnie do matki. Włączę vz matka traci jeden pakiet, ale vps 100% strat Wejdę z matki na vz to ona zaczyna działać a matka nie odpowiada ;D [na 10 sekund i wraca jak wyżej] Jest 4:30 i trochę głupieje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
furek 37 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2014 A powiedz czy to czasem nie jest OVH ? I czy vps ma adres publiczny czy prywatny? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2014 Nie nie wszystko u siebie. Adresy prywatne bo stoi wewnątrz sieci. Aktualizowałem BIOS i zmieniałej już kartę sieciową... Efekt taki sam albo odpowiada matka albo vps. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2014 Sprwadź czy nie mają tego samego MAC Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2014 (edytowany) Na openvz? Na KVM w ogóle nie idzie zainstalować systemu np. netinstall bo nie łączy się z netem. Edit: No to teraz zgłupiałem całkiem. Coś wyklikałem i działa jak powinno. Postawiłem drugą ovz-ke i też normalnie działa. Muszę znowu zepsuć żeby wiedzieć co się naprawiło, ale to te twoje MACi mi wskazały drogę Edytowano Sierpień 3, 2014 przez Kamikadze (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
furek 37 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2014 Być może miałeś opcje NAT wlączone. Gdy ustawisz bridge to pobiera IP bezpośrednio z Twojego routera a nie robi nata sam proxmox. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2014 Problem był po drodze. Jeden z przełączników mi siadł i puszczał pakiety z jednego źródła. Po wejściu do tego samego switcha normalnie śmiga. Poza "podsiecią" zero jedynkowo - czyt. jeden pakiet do jednego urządzenia. Znowu inwestycja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach