robert0770 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2014 (edytowany) witam mam dziwna sytuacje revdns = mareczko.pl ip sprawdzone nie ma go w zadnej czarnej liscie, mail test sender z kazdej skrzynki 9/10 (brakuje tylko dkim) robert@mareczko.pl = przesyła ok webmaster@forumkomputerowe.org = przesyła ok admin@bhost.pl trafiają do spamu, sprawdziłem tez sytacje, stworzyłem nowe konta na domenach mareczko.pl, forumkomputerowe.org to wiadomosci z nich tez trafiają do spamu spfy wszystkie mam dobrze i "zrodla wiadomosci" dla wszystkich skrzynek wygladają tak samo wręcz Authentication-Results: mx.google.com; spf=pass (google.com: domain of admin@bhost.pl designates 185.49.14.196 as permitted sender) smtp.mail=admin@bhost.pl wszystkie konta robione sa przez DA juz nie wiem jak na to patrzec, co począc?? ps. zeby nie było ze kolejna firma krzak bhost.pl będzie darmowym hostingiem Edytowano Lipiec 29, 2014 przez robert0770 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2014 Na pewno konfiguracja tych domen się nie różni? Nie zaklasyfikowałeś ręcznie na swoim koncie gmail jakiegoś maila od robert@mareczko.pl i webmaster@forumkomputerowe.org jako nie-spam? Albo może napisałeś maila, na któryś z tych adresów z gmaila wcześniej? Filtry sprawdzają też na zawartość maila, czy nowe wiadomości nie różnią się czymś od starszych? Na przykład linkiem w stopce? Ewentualnie, wyślij dwa maile do mnie (spindritf na gmail). Jeden z robert@mareczko.pl oraz jeden z admin@bhost.pl. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
robert0770 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2014 poszly 3 w tym jedna bez polskich czcionek bo zauwarzyłem ze squrrelmail mial problem pewnie cos z kodowaniem powiedz jak to wyglada? czy jakas nie byla w spamie? a i faktycznie wyslalem z gmaila do webmaster@forumkomputerowe.org i do robert@mareczko.pl kiedys wiadomosc w celu testu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2014 i faktycznie wyslalem z gmaila do webmaster@forumkomputerowe.org i do robert@mareczko.pl kiedys wiadomosc w celu testu To masz odpowiedź. Gmail nie zaklasyfikował maili z tych adresów jako spam, bo wcześniej z nimi korespondowałeś. Z drugiej strony, u mnie żadna z tych wiadomości nie trafiła do spamu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
robert0770 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2014 ok dzieki, czyli to pewnie cos z moim kontem google ,przetestuje to jeszcze na paru kontach google Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
robert0770 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2014 ponawiam, zweryfikowałem to na 5 innych skrzynkach znajomych z gmaila, przedewszystkim rejestrujących się na forum mybb, ktore stoi na tym serwerze, kazda wiadomość trafiła do spamu. pisałem do mints hosta, odpisali ze to ogolny problem direct admina i kazdy tak ma, nie wiem co o tym mysleć... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach