kaju007 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2014 (edytowany) Witam Szukam jakiegoś serwera pod preste. Znalazłem dedyka Intel Xeon X3450 2.66Ghz + IPMI 2x 1TB HW RAID 1 8GB 1Gbps za 27euro/mc, jak wiadomo baza mysql bedzie spora. Testowałem już trochę VPS słabsze i niby szybsze, ale na kompie stacjonarnym 2x3ghz i dysku ssd szybciej to śmiga. Też znalazłem ofertę http://datasoft.ws/ds_pcloudservers4.php Proszę o jakieś porady czy ten serwer dedykowany wystarczy, czy szukać coś innego. Edytowano Lipiec 27, 2014 przez kaju007 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2014 Jak chcesz sobie przetestować coś takiego: Xeon E3 1220v2 ,8 GB RAM i 2 x 1 TB HDD to pisz na team@sixwishlist.com. W przypadku bazy danych nie jest to problem o czym wspomnę jak będziesz zainteresowany testem. Uprzedzam moderatorów że nie jest to oferta handlowa a jedynie pomoc w dobraniu jednostki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2014 Baza będzie praktycznie zawsze lepiej działała na SSD. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2014 Wszystko będzie lepiej działało na SSD, chyba że ktoś w ramdiski się bawi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lokator 137 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2014 Weź dedyka z dobrą ochroną przeciwko ddosom, w przeciwnym wypadku ataki Cię zjedzą. Jak chcesz tanio i dobrze to wybierz OVH. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach