robert0770 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 25, 2014 (edytowany) Witam, mam takie pytanie, od pewnego czasu jestem posiadaczem DA, w nim jedynie deamon mysqla mi bierze dużo ramu choć DA jest wręcz puste. Mówiąc puste mam na mysli czyste, nowe wręcz dopiero zainstalowane. Dlatego zastanawiam się czy tak ma byc? mysqld wykorzystuje caly czas okolo 444.6 MB ramu... gdzie reszta wraz z systemem z 150MB Czy da się zmniejszyć jego wykorzystanie? Jakas optymalizacja DA albo cos? Edytowano Lipiec 25, 2014 przez robert0770 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Lipiec 25, 2014 Jeżeli go nie potrzebujesz, to wyłącz w konfiguracji MySQL silnik InnoDB. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marekxbx 71 Zgłoś post Napisano Lipiec 25, 2014 (edytowany) Jeżeli posiadasz mysql 5.6 sprawdż czy masz w my.cnfperformance_schema = 0Jak nie, dodaj i wykonaj restarty mysqld,to zmniejszy użycie pamięci ram. Edytowano Lipiec 25, 2014 przez marekxbx (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
robert0770 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 25, 2014 (edytowany) o faktycznie spadło do 40mb, tylko teraz mam nastepny pytanie, rozumiem ze wydajnosc mojej bazy teraz spadnie, ale jak to wygląda w praktyce? kiedy to będzie odczuwalne itd, czy teraz poprostu procek będzie bardziej obciązony? jak to wygląda? edit: dzieki Edytowano Lipiec 25, 2014 przez robert0770 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marekxbx 71 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2014 Przy niewielkim ruchu nie będzie różnicy. Więcej poczytaj sobie o performance schema. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach