geekboy68k 20 Zgłoś post Napisano Lipiec 23, 2014 (edytowany) Czołem! Jestem w trakcie realizacji projektu: fanowskiego portalu zrzeszającego społeczność skupioną wokół niszowego ekosystemu dla graczy (tzn. wokół produktów pewnej firmy z branży). Stwierdziłem, że najprostszym rozwiązaniem (najtańszym i najlepszym pod względem jakości kodu) będzie skorzystanie z gotowej bazy i rozbudowanie jej o interesujące nas, specyficzne funkcjonalności. Nie zrozumcie mnie źle, nie jest to związane z moim skąpstwem - po prostu ze względu na fakt, że producent nie cieszy się popularnością w tej części Europy, a więc i grupa miłośników jego dzieł jest niewielka, projekt realizowany jest niekomercyjnie - nie mogę pozwolić sobie na więcej niż praca ze znajomym programistą "po godzinach" + szata graficzne na zlecenie. Oto co sobie "rozplanowaliśmy": 1. System kont użytkowników, 2. Forum (zwyczajne takie), 3. System zarządzania treścią: newsy, artykuły/recenzje, komentarze do nich,4. Kalendarz: możliwość dodawania terminów imprez, nadchodzących premier, etc,5. Biblioteka gier:- możliwość dodawania gier z podziałem na platformy i kategorie,- możliwość powiązywania artykułów i newsów z grami,- system komentarzy,- system "aktualnie gram/chcę to/przeszedłem",- krótki opis i informacje o grze (okładka, wydawca, rok, PEGI, etc...),- możliwość oceny tytułów.6. Przegląd profilu użytkownika:- standardowe informacje osobiste (nick, wiek, lokalizacja, avatar),- wyświetlanie ostatniej aktywności w formie news feeda (bez możliwości komentowania czy ręcznego dodawania elementów),- komentarze dodane przez użytkownika + aktywność na forum,- ilość punktów zdobytych za aktywność (za co konkretnie - do ustalenia),- informacje z biblioteki gier: kto w co grał, kto w co gra, kto co chce,- achievmenty: za ilość "przerobionych gier" czy dorzuconej treści - ekstra oznaczenia. Jak widać część jest typowa, pozostałe - jak np. biblioteka gier - już nie. Czy jesteście w stanie polecić jakiś stabilny/bezpieczny/w miarę zoptymalizowany system CMS, przy pomocy którego wdrożenie w/w punktów będzie najmniej pracochłonne? Będę niezmiernie wdzięczny. Pozdrawiam. Edytowano Lipiec 23, 2014 przez geekboy68k (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach