SneX 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2014 (edytowany) Witam, pisze mały programik w batch. Mam mały problem ponieważ komenda PUT wymaga podania pełnej ścieżki do pliku C://Folder/PodFolder/plik.txtChce aby plik był po prostu brany tak jak w przykładzie: @ECHO OFF echo open serwer.ftp.pl >> a.txt echo login >> a.txt echo haslo >> a.txt echo put /podfolder/plik.txt >> a.txt echo quit >> a.txt ftp -s:a.txt del a.txt pause Tam gdzie znajduje sie plik BAT, tam ma szukać tego podfolderu i pliku. Jak to zrobić? Edytowano Lipiec 21, 2014 przez SneX (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mariaczi Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2014 A tak: put ./podfolder/plik.txt >> a.txt? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SneX 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2014 w dalszym ciągu wyświetla mi że nie może znaleźć pliku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mariaczi Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2014 W jaki sposób uruchamiasz ten plik bat - z katalogu w którym się znajduje czy może ze skrótu? Sprawdź, jeszcze tak put podfolder/plik.txt >> a.txt ewentualnie zamiast "/" użyj "\". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SneX 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2014 Uruchamiam go z katalogu, ciągle nie chce mi działać... jeśli jest taka możliwość to sprawdźcie czy u was działa, może to wina mojego kompa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mariaczi Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2014 Wykonane z palca put nazwa_katalogu\nazwa_pliku.ext działa mi poprawnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SneX 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2014 plik doszedł ci na ftp? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mariaczi Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2014 Tak poszedł, ale jak pisałem wczesniej - wykonałem polecenia z palca, po kolei logując się na ftp. Pofatgowałem się o zrobienie skryptu, i też zadziałał Na razie nie podam Ci gotowca, a Ty powiedz jakie błędy Ci wyskakują Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SneX 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2014 na 2 kompie wyglada ze wszystko jest ok tylko nie chce sie zalogowac do ftp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mariaczi Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2014 Zatem, jak się nie zaloguje to i nie wyśle Sprawdź tak: @ECHO OFF echo open serwer.ftp.pl>> a.txt echo login>> a.txt echo haslo>> a.txt echo put podfolder/plik.txt>> a.txt echo quit>> a.txt ftp -s:a.txt del a.txt pause Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SneX 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2014 (edytowany) na windows xp i 7 nie chce sie zalogować, może byc to wina ze ftp jest na cba? Edytowano Lipiec 21, 2014 przez SneX (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mariaczi Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2014 Poprawiłeś swój skrypt wg. tego co podałem w poprzednim swoim poście? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SneX 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2014 skopiowalem twoj i uzupelnilem danymi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mariaczi Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2014 I też nie działa? Sprawdź ustawienia zapory windows i sprawdź działanie skryptu przy wyłączonej zaporze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SneX 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2014 Wszystko jest odblokowane, sprawdzałem już na 4 komputerach z różnymi systemami i ciągle nie chce działać, wszedzie dostaje takie informacje: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mariaczi Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2014 I upierasz się przy swoim, że nie chce Ci wysłać pliku a komunikat masz jak byk, że NIE ZALOGOWANY. Weź i zaloguj się normalnie z palca po uruchomieniu wiersza poleceń, tak aby sprawdzić jak poprawnie ma wyglądać login i czy hasło do niego masz poprawne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SneX 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2014 nie nie, upieram sie teraz ze nie chce sie zalogować. Wszystkie dane podaje prawidłowo chyba ze login ma wygladac: admin@serwer.ftp.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mariaczi Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2014 (edytowany) Uruchom wiersz poleceń i spróbuj zalogować się podając login/hasło normalnie z klawiatury - będziesz wiedział, jak ma wyglądać. Edytowano Lipiec 21, 2014 przez mariaczi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SneX 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2014 faktycznie musialem podać jako login: admin@serwer.ftp.pl Dzieki za pomoc, leci + Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach