zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Lipiec 17, 2014 Siemka. Istnieje jakiś sposób aby skrypt włączał się jeżeli go nie ma w procesie ? Chodzi mi o teamspeaka, czasami go wypierdziela i muszę go ręcznie włączać przez konsolę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Lipiec 17, 2014 (edytowany) Zobacz na program monit. Posiada dość rozbudowane opcje konfiguracji w jaki sposób ma sprawdzać aplikację czy działa i jak ją wzbudzać itd. http://www.tecmint.com/how-to-install-and-setup-monit-linux-process-and-services-monitoring-program/ Edytowano Lipiec 17, 2014 przez HaPe (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Lipiec 17, 2014 w bashu coś na wzór: #!/bin/bash while true do <komenda uruchamiajaca serwer ts> done Za komende podstaw zawartosc z pliku startscript. Jak TS się wywali to pętla zrobi obrót i znowu włączy serwer. Ten skrypt włączasz w screenie i wszystko ok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Lipiec 17, 2014 w bashu coś na wzór: #!/bin/bash while true do <komenda uruchamiajaca serwer ts> done Za komende podstaw zawartosc z pliku startscript. Jak TS się wywali to pętla zrobi obrót i znowu włączy serwer. Ten skrypt włączasz w screenie i wszystko ok. Podoba mi się Twój pomysł zrobiłem to tak : #!/bin/bash # chkconfig: 2345 99 10 # description: Starts or Stops TeamSpeak 3 32 bit Server # author: TJ Martin (1ee.pl) # CentOS Linux release 6.0 (Final) # while true do USER="root" TS3='/home/ts3/ts3/' STARTSCRIPT="$TS3/ts3server_startscript.sh" cd $TS3 case "$1" in 'start') su $USER -c "$STARTSCRIPT start query_port=24803" ;; 'stop') su $USER -c "$STARTSCRIPT stop" ;; 'restart') su $USER -c "$STARTSCRIPT restart" ;; 'status') su $USER -c "$STARTSCRIPT status" ;; *) echo done Jak to teraz uruchomić w screenie ? screen -dms nazwapliku ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Desavil 88 Zgłoś post Napisano Lipiec 17, 2014 Jestem Ciekaw, czy u Ciebie dzieje się to samo co u mnie na serwerze TeamSpeak 3, opisałem to w temacie - http://www.webhostingtalk.pl/topic/48505-killed-by-sigabrt/ Czy mógłbyś sprawdzić, może mamy podobny problem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Lipiec 17, 2014 (edytowany) Boże... Przecież startscript odpala TS'a w tle... #!/bin/bashUSER="ts3" TS3="~/ts3" while :; do su "$USER" -c "$TS3/ts3server_minimal_runscript.sh >/dev/null 2>&1" done exit 0 I nie używajcie while true tylko while :;. while true przy każdej pętli wykonuje /bin/true, które zwraca exit code 0. : to bashowy odpowiednik funkcji pustej, która ma mniejszy overhead niż /bin/true. Edytowano Lipiec 17, 2014 przez Archi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2014 Na stronie teamspeak jest skrypt bash który pozwala na start,stop,restart,status,update. Skorzystaj z niego wrzuć w cron sprawdzenie co 5min i masz max 5min przerwy w ts. Z automatu generuje ci crashlog. Bardzo przydatne bez zbędnego kombinowania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2014 I nie proponuję uruchamiać z root-a takich programów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2014 I nie proponuję uruchamiać z root-a takich programów Z użytkownika ts3 nie chce się uruchomić teamspeak a z roota od razu odpala Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2014 Bo pewnie nie ma praw do plików. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2014 Przed przejściem na użytkownika ts3 z roota dałem chmoda na plik Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2014 A co ma chmod do ownera plików? Masz ty pojęcie o czym mówisz w ogóle? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2014 W takim razie jak nadać prawa użytkownikowi ts3 ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2014 chown chgrp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach