qwertyu 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 16, 2014 Siemka, Mam pytanko, gdzie mógłbym znajsc wirtualny portfel? Napisany w php, każdy użytkownik moze go doładowac sms'em, numery i ich tresc brane sa z api jakiejś firmy np. homepay. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BackupFTP.pl 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 16, 2014 Samą implementacje płatnosci sms i skrypty znajdziesz w dokumentacji homepay, kwestia tylko napisania pomostu łączącego z twoim skryptem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qwertyu 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 17, 2014 @up dałbys rade to napisac? I ile by to wyniosło? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Devias 8 Zgłoś post Napisano Lipiec 17, 2014 Mógłbym Ci to napisać, szczegóły Ci podałem na PW. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
z0ltar 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2014 Siemka, Mam pytanko, gdzie mógłbym znajsc wirtualny portfel? Napisany w php, każdy użytkownik moze go doładowac sms'em, numery i ich tresc brane sa z api jakiejś firmy np. homepay. Jeśli myślisz o prawdziwym wirtualnym portfelu to proszę: http://bitcoin.pl/ecommerce/122-obsluga-platnosci-bitcoin-w-php Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pakozaur 13 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2014 (edytowany) Tworzysz tabelę users w niej rekord cash. Tak na prawdę reszta to zabawa PHP. <?php $config['homepay']['userid'] = 0; # Numer ID użytkownika homepay $config_homepay[] = array( "acc_id" => ID, "netto" => 0.50, "brutto" => 0.61, "numer" => "7055", "tekst" => "", "doladowanie" => "0.30" ); $user = get_user($_SESSION['userid']); if (isset($_POST['check_code'])) { if ($_POST && $_POST['check_code']) { $code = $_POST['code']; if (!preg_match("/^[A-Za-z0-9]{8}$/", $code)) $errormsg = "Kod nieprawidłowy - musi posiadać przynajmniej 8 znaków."; elseif (!empty($config_homepay[$_POST['code']])) $errormsg = "Wystąpił błąd z usługą, skontaktuj się z administratorem. "; else { $t = array(); $d = array(); foreach ($config_homepay as $cfg) { array_push($t, $cfg['acc_id']); $d[$cfg['acc_id']] = $cfg['doladowanie']; } $handle = fopen("http://homepay.pl/API/check_code_multi.php?usr_id=" . $config['homepay']['userid'] . "&acc_id=" . urlencode(implode(',', $t)) . "&code=" . $code, 'r'); $check = fgetcsv($handle, 1024); fclose($handle); if ($check[0] == "1") { $doladowanie = $d[$check[1]]; $okmsg = 'Twój portfel został doładowany kwotą ' . $doladowanie . 'zł'; $kasa1 = $user['cash'] + $doladowanie; $query = $pdo->prepare('UPDATE `users` SET `cash` = :kasa WHERE `id`= :userid'); $query->bindValue(':kasa', $kasa1, PDO::PARAM_STR); $query->bindValue(':userid', $sess_userid, PDO::PARAM_INT); $query->execute(); $query->closeCursor(); } //$check == "1" elseif ($check[0] == "0") { $errormsg = "Kod został już wykorzystany bądź jest błędny."; } //$check == "0" else { $errormsg = "Brak połaczenia z operatorem płatności -> sprawdź ustawienia."; } } } //$_POST && $_POST[ 'check_code' ] } ?> Proszę, odgrzebałem gdzieś mój stary skrypt. Edytowano Sierpień 13, 2014 przez pakozaur (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach