robert0770 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2014 Witam mam takie pytanie czy dało by rade ustawić tak aby modrewrite ktory jest ustawiony tak: domena.pl/cosnahaslo/ <- to jest adres strony w windu, jakas podstrona (taki cms) i w tedy zrobic haslo w htaccesie i htpasswdn na ten niby katalog haslo? bo probowalem zrobic hatalog a w nim wlasnie te pliki ale katalog przejmuje kontorole nad modrewritem i nic tam nie widac, a zalezy mi na tym zeby to wlasnei tak dzialalo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jasiek07 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2014 Plik .htpasswd nie umieszczasz w tym samym folderze lecz, w bezpiecznym miejscu na serwerze (niedostępnym dla zwykłego odwiedzającego) np. razem z folderem /public html czy /www .htaccess z dyrektywami umieszczasz w folderze, który ma być chroniony hasłem. pozdro Aa i pamiętaj żeby poprawnie określić położenie pliku .htpasswd, w linijce pliku .htaccess: np.: AuthUserFile /home/mojastrona/.htpasswd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
robert0770 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2014 (edytowany) dzieki za odpowiedz ale ja to wszystko wiem, moje pytanie było całkiem inne, jak pogodzic modrewrite z haslem na katalog ktorego tak naprawde nie ma bo link ma postac domena.pl/cosnahaslo/ (wyglada jak katalog) ale kieruje na domena.pl/index.php?p=cosnahaslo lub drugie wyjscie zrobic katalog /cosnahaslo/ ale zeby mod rewrite miało wyzszy priorytet niz ten katalog jednoczenie zeby .htacces z ustawieniem hasla na katalog działal po wpisaniu tego adresu... Edytowano Lipiec 15, 2014 przez robert0770 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach