NetMat 107 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2014 Witam, Za miesiąc jadę na urlop w miejsce gdzie nie mają połączenia internetowego, dlatego chce kupić router ze wsparciem sieci 3G do którego podepnę mobilny modem, miał ktoś kiedyś jakąś styczność z internetem mobilnych w Polsce ? Zastanawiałem sie nad routerem TL-MR3420, co do modemu nie mam pojęcia, karta sim najprawdopodobniej będzie z play. Polecacie coś konkretnego ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2014 Masz dwa wyjścia:a) wybierasz modem pod routerb) wybierasz router pod modem.Play ostatnio porządnie poszerzyło zasięg LTE, więc może warto pomyśleć o modemie, który to wspiera?Kolejne pytanie to czy potrzebujesz zewnętrznego routera czy może sprawdzi się jakiś wynalazek Huawei/ZTE z wbudowanymi funkcjami routera?Ja osobiście mam jakiś tam wynalazek od Huawei na HSPA+, który to ma możliwość połączenia po wifi bodaj 5 urządzeń + jakieś proste funkcje a'la fowarding portów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2014 Może coś z wyższej półki? N450R? Bardzo stabilnie działający sprzęcik. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2014 Jeszcze możesz w telefonie udostępnić połączenie internetowe przez WiFi czyli z telefonu zrobić router. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetMat 107 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2014 Masz dwa wyjścia: a) wybierasz modem pod router b) wybierasz router pod modem. Play ostatnio porządnie poszerzyło zasięg LTE, więc może warto pomyśleć o modemie, który to wspiera? Kolejne pytanie to czy potrzebujesz zewnętrznego routera czy może sprawdzi się jakiś wynalazek Huawei/ZTE z wbudowanymi funkcjami routera? Ja osobiście mam jakiś tam wynalazek od Huawei na HSPA+, który to ma możliwość połączenia po wifi bodaj 5 urządzeń + jakieś proste funkcje a'la fowarding portów. Raczej szukam routera pod modem, bo potem zawszę sobie mogę ten router wykorzystać w jakiś testach, ale poszukam tego wynalazku Może coś z wyższej półki? N450R? Bardzo stabilnie działający sprzęcik. Ten router ma przeżyć jeden wyjazd, ewentualnie kilka następnych ale w sumie jak już kupować to czemu nie coś lepszego, dziękuje za info, sprawdzę. Jeszcze możesz w telefonie udostępnić połączenie internetowe przez WiFi czyli z telefonu zrobić router. simlock w telefonie... koszt usunięcia 500 zł, więc nie opłaca mi się, dlatego myślę nad modemem i routerem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2014 Jeszcze coś takiego jak sim-lock istnieje? O kurde Co to za telefon (tak z ciekawości i OT-wybacz) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetMat 107 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2014 Jeszcze coś takiego jak sim-lock istnieje? O kurde Co to za telefon (tak z ciekawości i OT-wybacz) Niestety istnieje, a telefon to iphone 4s, legalna opcja usunięcia sim-locka to wygenerowanie numeru który go kasuje, ale taki kod kosztuje 500 zł i ta opcja jest najlepsza, bo te nakładki na kartę sim różnie działają. Cena takiego numeru zależy od operatora i kraju, ja trafiłem na najdroższego... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2014 A nie myślałem że telefon a nie jakieś stare jabłko nadgryzione przez murzyna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach