konto2 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2014 (edytowany) Witam, panowie niedawno kupiłem sobie kolejną kość 2Gb i mam obecnie 4GB włożone i wyswietla mi sie ze mam 3gb tylko dostepne a 1gb zarezerwowana sprzetowo, ogolnie komputer dobrze smigana tych 3GB dostepnych i mam pytanei czy jak wloze teraz 1gb +2gb to bedzie tak samo smigał jak przedtem? za bardzo nie wiem o co chodzi z tą zarezerwowaną Edytowano Lipiec 13, 2014 przez konto2 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Desavil 88 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2014 Zainstaluj system 64 bitowy. 32 bitowy nie obsłuży więcej niż 3GB nawet jakbyś włożył 8GB pamięci RAM i tak system będzie mógł skorzystać z ~3GB pamięci. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mpm1122 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2014 Czy przypadkiem nie masz zintegrowanej grafiki z procesorem lub uefi bios? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PapaSmerf 497 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2014 Czy przypadkiem nie masz zintegrowanej grafiki z procesorem lub uefi bios? To nie ma żadnego znaczenia, bo nawet w nazwie tematu napisał, że ma 32 bitowy system Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
konto2 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2014 Tak mam zintegrowaną, ale jej nie używam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
robson345 53 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2014 Tak mam zintegrowaną, ale jej nie używam. Nie ma znaczenia jaką masz grafę, 32 bitowy Windows jest w stanie obsłużyć maksymalnie 3giga ramu tak jak już wcześniej pisał Desavil. Żeby zainstalować 64bitową wersję trzeba posiadać procesor który obsługuje tą archtekturę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
konto2 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2014 Taki mam: amd athlon 64 x2 dual core processor 5200+ 2.7ghz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach