bastek 8 Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2014 Czy jest tu ktoś kto sprowadza z Chin elektronikę itp? Natrafiłem ostatnio na Aliexpress (http://aliexpress.e-import.pl/) i wygląda to ciekawie, zegarki, sprzęt jest za grosze.. Będę wdzięczny za info Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2014 Po co przez pośrednika? Coś tam czasami zamawiałem i kłopotów nie było. Ogólnie to uważaj na podróbki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dominik90 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2014 Zamawiałem z www.newfrog.com, www.dx.com i www.banggood.com. To były małe zamówienia, wszystko dotarło w całości, dość dobrze zabezpieczone, jednak trzeba było troche poczekać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2014 I pamiętaj, że w Polsce mamy taką instytucje jak Urząd Celny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dominik90 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2014 Dokładnie, VAT, Cło to podstawa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2014 Przy małych rzeczach nie czepiają się, sprowadzałem np. narzędzia, drobną elektronikę czy nawet ich lokalną żywność. Nic nie dopłacałem i żyję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l3szcz Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2014 http://www.aliexpress.com/ kupuj bezpośrednio stąd, czekasz ok. 20 dni na dostawę, wszystko ładnie zabezpieczone, ceny porównywalne z polskimi, choć zdarzają się tańsze produkty (jakieś sukienki etc.) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dominik90 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2014 HaPe, jeśli masz niską zdeklarowaną wartość to raczej nikt nie będzie tego kontrolował. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2014 Wiesz, wytrychy bałbym się sprowadzać, nawet wewnątrz UE, bo prześwietlają. Raz sprawdzą na niską wartość paczkę, wpadniesz i trzeba dopłacić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2014 Dopłaci 20% i tyle Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2014 Raz mi skoślaki wysłały dwa razy to samo zamówienie, po miesiącu od tego jak otrzymałem 1 paczkę. Nikt dotąd się nie odezwał, żadnego dispute nie składałem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach