lamironi 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2014 Próbuję nagrać obraz na dysk DVD i Nero wyrzuca mi komunikat: Nie można zapisać tej kompilacji na tym typie nośnika. Proszę włożyć nośnik właściwego rodzaju albo zmienić ustawienia kompilacji, tak aby uczynić je zgodnymi z typem nośnika obecnym w nagrywarce. Dysk wymagany dla kompilacji: DVD-R/RW Co muszę zrobić, aby móc nagrać ten obraz na DVD+R/RW (choć krzyczy, że chce DVD-R/RW)? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prizmo 2 Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2014 Zobacz czy w opjcach nagrywania nie masz ustawione CD? W starszych wersjach tak było czesto, Nie wiem jak jest teraz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szefunio 2 Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2014 Twoja nagrywarka nie obsługuje + (plusów) ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dominik90 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2014 Jeśli to bardzo stara nagrywarka to możliwe, najprościej kupić - i sprawdzić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lamironi 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 11, 2014 Dotychczas takich problemów nie zauważyłem jeśli chodzi o obsługę plusów. Nawet wczoraj na plusy udało mi się skopiować inną płytę. Tej kolejnej akurat nie chce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szefunio 2 Zgłoś post Napisano Lipiec 11, 2014 (edytowany) Sprawdź dokładnie objetośc materiału do nagrania. Płyty "-" maja minimalnie większą pojemnść od "+" i dlatego może woła minusa. Rodzaj Dysku liczba sektorów na dane (2048 B każdy) pojemność w bajtach pojemność w GB pojemność w GiB DVD-R (SL) 2 298 496 4 707 319 808 4,7 4,384 DVD+R (SL) 2 295 104 4 700 372 992 4,7 4,378 Edytowano Lipiec 11, 2014 przez szefunio (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lamironi 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 11, 2014 Obraz do nagrania ma 1 928 514 kB Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dominik90 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 11, 2014 Może problem dotyczy samego obrazu? Skoro inne rzeczy nagrywasz bez problemu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lamironi 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 11, 2014 Obraz zrobiłem po raz drugi - i cały czas ten sam problem. Ba nawet próbowałem nagrywać DVD/DVD (płyta z płyty) z pominięciem ręcznego tworzenia obrazu - to samo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach