Arcaro 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2014 (edytowany) Witam, zrobiłeme reinstall serwera vps, ponieważ wcześniej strona padła i miałem taki błąd: ERROR 2002 (HY000): Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) Pomyślałem, zrobie reinstall zainstaluje jeszcze raz i będzie działać, a tu nie podczas instalacji mysql wyskakuje nadal ten sam błąd: ERROR 2002 (HY000): Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) Wie ktoś co można zrobić, czemu na świeżym vps wyskakuje taki błąd? Jest to OpenVz debian 7. Edytowano Lipiec 10, 2014 przez Arcaro (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2014 Co się dzieje przy wywołaniu polecenia: service mysql(d) restart ? PS To d tam będzie albo nie, oczywiście bez nawiasów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mpm1122 Zgłoś post Napisano Lipiec 10, 2014 Kiedyś też miałem takowy problem, musisz ustawić innodb_use_native_aio na 0, tak powinien wyglądać twój config: [client] port = 3306socket = /var/run/mysqld/mysqld.sock[mysqld_safe]socket = /var/run/mysqld/mysqld.socknice = 0[mysqld]user = mysqlpid-file = /var/run/mysqld/mysqld.pidsocket = /var/run/mysqld/mysqld.sockport = 3306basedir = /usrdatadir = /var/lib/mysqltmpdir = /tmplc-messages-dir = /usr/share/mysqlskip-external-lockingbind-address = 127.0.0.1key_buffer = 16Mmax_allowed_packet = 16Mthread_stack = 192Kthread_cache_size = 8myisam-recover = BACKUPquery_cache_limit = 1Mquery_cache_size = 16Mexpire_logs_days = 10max_binlog_size = 100Minnodb_use_native_aio = 0[mysqldump]quickquote-namesmax_allowed_packet = 16M[mysql][isamchk]key_buffer = 16M!includedir /etc/mysql/conf.d/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach