asdek 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2014 (edytowany) Witam. Otóż w celu rozładowania obciążeń generowanych na łącze przez download użyłem round robin dns na cloudflare. Zrobiłem to tak że dodałem trzy pola A przypisane do 3 różnych vps'ów. Czyli: A download.domena.pl ip pierwszego vps A download.domena.pl ip drugiego vps A download.domena.pl ip trzeciego vps Na każdym vpsie znajduje się identyczne pliki o wadze kilkuset mb. Problem polega na tym że podczas pobierania pliku z subdomeny download.domena.pl w pewnym momencie pobieranie ulega przerwaniu. Nie do końca teraz wiem jak to działa. Wydawało mi się, że klienci są przydzielani po kolei pod dany numer vps'a i do końca pobierają ten plik z tej lokalizacji z którą się połączyli. Przez ten incydent z tym przerywaniem zacząłem w to powątpiewać więc proszę Was o wyjaśnienie mojej wątpliwości i ewentualne rozwiązanie tak aby działało to sprawnie. Edytowano Lipiec 6, 2014 przez asdek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2014 (edytowany) Edytowano Marzec 26, 2018 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach