C0C4iNE 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2014 Witam, Planuję uruchomić swój własny hosting stron www oparty na ispConfig. Mam też dlatego takie pytanie: Ilu userów utryzma maksymalnei serwer dwurdzenio 3Ghz, 8 GB Ramu z dyskiem 1000 GB ? PRzyjmuje ze każdu użytkownik otrzyma powierzchnię 2 GB do zagospodarowania Serwer wystarczy w zupelnosci? CRON będzie wyłączony DNS bedzie mozna podpinać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2014 (edytowany) Zależy od konfiguracji i tego, co użytkownicy na nim uruchomią. Taki serwer może utrzymać tysiące stron, albo może go zajechać jeden większy serwis. Ja mam podobny, podzielony na dwie wirtualki (jedna pod www, druga pod MySQL) i z powodzeniem utrzymuje setkę użytkowników, a mógłby pewnie i trzy razy tyle. load average: 0.55, 0.49, 0.45 Swoją droga, ani cron, ani serwer dns zazywczaj nie generują zauważlnego obciążenia. I pamiętaj o jakichś backupach. Edytowano Lipiec 3, 2014 przez spindritf (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
C0C4iNE 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2014 A ISPCofnig sam z sieibie nie obciąża zbytnio serwera? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
likufanele 77 Zgłoś post Napisano Lipiec 4, 2014 ISPConfig to tylko panel w php i pare skryptów bashowych... nie ma co obciążać... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach