szefunio 2 Zgłoś post Napisano Czerwiec 28, 2014 (edytowany) Witam. Posiadam dedyka z DA + CSF Problem mam właśnie z CF, najprawdopodobniej z konfiguracją. Dokładnie chodzi mi o blokowanie IP. Jeśli dodam pojedyncze adresy wszystko działa dobrze. Gdy dodam zakres, obojętnie jaki czy to /23 czy /16 czy tez inny to nie blokuje żadnego adresu z tego przedziału. Proszę o jakieś wskazówki. Przykładowo blokuje 93.154.128.0/17 (aero) a w logach strony mam zapis o logowaniu na stronę z adresu: 93.154.225.77 czyli mimo, że adres zawiera się, nie został zablokowany. Edytowano Czerwiec 28, 2014 przez szefunio (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Czerwiec 28, 2014 w csf.deny robisz wpis, a potem csf -r? Co wyświetla przy przeładowaniu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szefunio 2 Zgłoś post Napisano Czerwiec 28, 2014 Zapomniałem dodać, że ruch idzie przez CloudFlare z ssl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach