JuniorJPDJ 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2014 Witajcie, Planuje postawic serwer csgo. Mam wiec pytanie: Jak mocnego serwera szukac, moze jakies oferty odrazu. Oczywiscie jak najtaniej. Znalazlem to: https://tiktalik.com/pl/pricing/standard Wydaje mi sie ze dosyc tanio, co sadzicie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2014 Wiesz ilu potrzebujesz rdzeni i ile ramu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lokator 137 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2014 Nie widzę taktowania procesora. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2014 Wysoko taktowane rdzenie i dyski SSD znajdziesz w ofercie serwerów VPS od webh, na stronie: http://webh.pl/serwery-vps-ssd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JuniorJPDJ 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 28, 2014 @behemoth no wlasnie nie wiem @lokator ja tez nie, ale dzisiaj wezme od nich testowy i zobacze co to warte @sebak zerkne, dzieki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Czerwiec 28, 2014 Sprawdź tez naszą ofertę, być może sobie coś wybierzesz: Serwery KVM: http://www.mzone-net.eu/kvm-hol Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ViPower.PL 28 Zgłoś post Napisano Czerwiec 28, 2014 Sprawdź naszą ofertę kvm: https://vipower.pl/panel/cart.php?gid=15 oraz polecam sprawdzić promocję na FB dotyczącą serwerów VPS KVM: https://www.facebook.com/ViPowerPL Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JuniorJPDJ 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 28, 2014 @ViPower mam rozumiec ze kody znizkowe dotycza tylko pierwszej platnosci tak? no i moglby mi ktos powiedziec jaka jest roznica wydajnosci miedzy openvz a kvm? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Czerwiec 28, 2014 jaka jest roznica wydajnosci miedzy openvz a kvm Wyobraź sobie, że VPS to taki pociąg. Na OpenVZ w pociągu nie ma przedziałów i limitów miejsc, więc ilość pasażerów w tym wypadku jest teoretycznie nieograniczona, tym samym cały skład może być mocno przeciążony i wolno jechać. Tymczasem w KVM jest inaczej, każdy przedział pociągu ma określoną ilość miejsc i pociąg zabierze tylko taką ilość ludzi ile masz miejsc siedzących. Ponadto każdy przedział możesz sobie dowolnie przebudowywać. KVM zawsze będzie wydajniejsze, ale też jest trochę droższe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Czerwiec 28, 2014 mzone jeśli już tak wchodzi w temat wydajności KVM. To wytłumacz mi coś takiego: Maszynę 4rdzenie a na niej 3VPS KVM po 1vcore... wszystkie wykorzystują po 100% swojego rdzenia. Ale potrzebny jest +2 rdzenie na jednym z serwerów wiec co w tym wypadki? KVM na to pozwoli w jaki sposób. ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Czerwiec 28, 2014 Wyobraź sobie, że VPS to taki pociąg. Na OpenVZ w pociągu nie ma przedziałów i limitów miejsc, więc ilość pasażerów w tym wypadku jest teoretycznie nieograniczona, tym samym cały skład może być mocno przeciążony i wolno jechać. Tymczasem w KVM jest inaczej, każdy przedział pociągu ma określoną ilość miejsc i pociąg zabierze tylko taką ilość ludzi ile masz miejsc siedzących. Ponadto każdy przedział możesz sobie dowolnie przebudowywać. KVM zawsze będzie wydajniejsze, ale też jest trochę droższe. Nie wiecie do sprzedajecie? Tak poważnie to openVZ jest wirtualizacją wysokiego poziomu (kontenerową), która wszystko realizuje stricte software'owo na poziomie jądra systemu operacyjnego. Każdy kontener współdzieli jądro z serwerem matką. W tym przypadku overselling dotyczy CPU, RAM, HDD. Eumulowane jest tutaj środowisko Linuxowe. KVM jest wirtualizacją niskiego poziomu, opierającą się na specjalnych instrukcjach w procesorach. Tutaj emulowany jest "cały wirtualny komputer". Overselling dotyczy tutaj CPU, RAM. Co więcej overselling na KVM może skończyć się dużo gorzej, aniżeli w przypadku openVZ, gdyż maszyna matka może zacząć zachowywać się niestabilnie. @JuniorJPDJ Promocja vipower.pl dotyczy płatności jednorazowej na okres miesiąca, kwartału lub pół roku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Czerwiec 28, 2014 Fajnie, że to bierzecie na poważnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JuniorJPDJ 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 28, 2014 Dziekuje za roznice w openVZ i KVM, właśnie o to mi chodziło. Więcej powiedział mi malu, ale mzone tez mi coś powiedziało Czyli openVZ to taki chroot z limitami? Dobrze rozumiem? A KVM to wiem ze to qemu na tej całej wirtualizacji sprzętowej intela/amd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lokator 137 Zgłoś post Napisano Czerwiec 28, 2014 U większości firm Twój serwer będzie pracował stabilniej na KVM : ) Sprawdź ofertę vpsów w MintsHost, oczywiście KVM, bo OpenVZ w tej firmie nie nada się na serwer GO : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JuniorJPDJ 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 28, 2014 Właśnie męczę testowy openvz 3rdzenie z WebH. Przy 5 osobach strzelających i gadających użycie cpu nie wzrasta ponad 25% Dosyć stabilnie i ładnie chyba. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach