Dareksbs 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2014 Witam, Jak mogę sprawdzić na windzie czy jakieś porty są zablokowane ? Prawdopodobnie odkąd multimedia zmieniła mi modem nie mogę połączyć sie z serwerami gier online, czy jest jakiś program który sprawdziłby wszystkie porty czy są otwarte ? Chce sprawdzić czy to wina systemu czy modemu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mariaczi Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2014 Masz na myśli porty przychodzące czy wychodzące:)? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2014 Możesz użyć np. http://nmap.org/zenmap/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dareksbs 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2014 (edytowany) Masz na myśli porty przychodzące czy wychodzące:)? Obydwa, nie mogę sie połączyć z komputerem przez klienta typu teamviewer ani z komputera na serwer do gier. I właśnie sie zastanawiam jak to sprawdzić, co blokuje mi wejście i wyjście, naprzyklad do steama czy orygin nie mogę sie połączyć, brak połączenia z serwerem chociaż internet jest. Edytowano Czerwiec 27, 2014 przez Dareksbs (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mariaczi Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2014 Jeśli masz możliwość, podłącz u siebie laptopa kolegi. Możesz też zadzwonić do operatora i dopytać. "internet jest" może oznaczać tyle, że działa Ci DNS, www, www przez ssl i może port proxy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2014 Swoją drogą nie możesz po prostu zadzwonić do multimedia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jacker 6 Zgłoś post Napisano Czerwiec 28, 2014 Jeżeli wiesz przez jaki port się powinieneś łączyć, to wpisz w konsoli CMD: netstat -a -n i odszukaj ten port. Z prawej strony będziesz miał informacje, co dzieje się z tym portem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach