neopb21 0 Zgłoś post Napisano Maj 7, 2006 Witam Czy ktos moze wie dlaczego ustawiajac w eAccelerator cache na poziomie wiekszym niz 32M (w php.ini) przy restarcie Apache po prostu nie uruchamia sie? (wysypuje sie) ???? Mam wersje 0.9.4 ... Moze w betach 0.9.5 jest to poprawione ? A moze jakies dane w php.ini powinny byc inaczej ustawione (jak? ) . Memory limit mam na 32M , ale jak zmienilem na 45M nic to nie dalo... Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hyhyhy 0 Zgłoś post Napisano Maj 7, 2006 A co dokladnie wywala w error_log`u? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
neopb21 0 Zgłoś post Napisano Maj 7, 2006 Cannot create shared memory area in Unknown on line 0 Unable to start eAccelerator module in Unknown on line 0 .... o co moze chodzic...?! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hyhyhy 0 Zgłoś post Napisano Maj 7, 2006 Zmien wartość na większą w /proc/sys/kernel/shmmax, ale lepiej w sysctl opcje kernel.shmmax= , by nie robić tego podczas każdego rebootu Pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
neopb21 0 Zgłoś post Napisano Maj 7, 2006 Nie spowoduje mi to zwolnienia dzialania portalu/serwera? PS. dzieki za pomoc! i zapraszam na www.twojaidea.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hyhyhy 0 Zgłoś post Napisano Maj 7, 2006 Nie spowoduje, choć defaultowo lepiej zostawic te 32... ;-) Już wchodze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
neopb21 0 Zgłoś post Napisano Maj 7, 2006 Na wstepie dziekuje za bardzo szybkie odpowiedzi Serwer dedykowany mam od miesiaca, dopiero sie ucze - z gory przepraszam wiec, jesli moje pytania sa banalne. To zadam moze inne pytanie: co jeszcze mozna zrobic by dzialal on szybciej? Po prostu dotychczas byl tam tylko portal idea i jakies 20 Shoutcastow, teraz bedzie jeszcze dodatkowo z 10 stron mniejszych , i nie chcialbym gorszej wydajnosci, bo obecna mnie bardzo zadawala. Parametry serwera i systemu: - 3700XP+ - 2 GB RAM - 2x160GB HDD (RAID1) - Suse 9.1 - PHP 4.3.3 - SQL 4.18 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hyhyhy 0 Zgłoś post Napisano Maj 7, 2006 Podstawą będzie httpd.conf i php.ini, czyli modyfikowanie różnych zmiennych, np mysql allowpersasint etc, potem optymalizacja mysql, maksymalna ilosc polaczen etc, tu nikt Ci dokładnie nie powie, jak masz ustawić swój server, poszukaj w googlach ;-) Btw, wpadnij na swój czat hehe. Pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
neopb21 0 Zgłoś post Napisano Maj 7, 2006 ok, dzieki na chacie bylem ale musialem uciekac bo by mnie zapytali na smierc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach