enimen 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2014 Hej! Mam do Was pytanie. Zainstalowałem apache2 i zrobiłem ftp przez które wysyłam pliki do katalogu /var/www Wszystko ładnie działa na ubuntu. phpmyadmin też działa. Problem jest tego typu, że wysłałem na stronę nowe pliki i ich nie widzę w przeglądarce. Co może być powodem? Pliki są w katalogu a nie pojawiają się w przeglądarce tak jakby były jakoś ukryte. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniektme 99 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2014 Co chcesz osiągnąć? Listowanie katalogu masz opisane w dokumentacji Apache Czy też wrzuciłeś skrypty PHP i się nie wykonują? Jeśli to kwestia plików statycznych to kwestia cache. Niestety szklanej kuli nie mam na wyposażeniu, więc następnym razem opisuj swoje pytania na forum bardziej precyzyjnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2014 .htaccess + wpis -> Options +Indexes Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
enimen 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2014 Zmieniłem atrybut plików na 777 i pliki się pojawiły. Problem jest jednak taki, ze gdy próbuję odpalić plik.php to zamaist wyświetlić mi go w przeglądarce, przeglądarka ściąga mi go na dysk. Nie wiem jak to naprawić :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mpm1122 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2014 Zapewne nie masz skonfigurowanego apache z PHP albo nawet nie masz zainstalowanego PHP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
enimen 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2014 (edytowany) phpmyadmin się uruchamia ale po próbe zalogowania mam ten sam problem Robiłem tak: sudo apt-get install apache2 mysql-server mysql-client sudo apt-get install libapache2-mod-auth-mysql php-mysql phpmyadmin sudo ln -s /usr/share/phpmyadmin /var/www/phpmyadmin może wina tego, ze nie mam pliku htaccess? Edytowano Czerwiec 19, 2014 przez enimen (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniektme 99 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2014 Pokaż error.log z apache Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach