steven_seagal 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2014 Cześć, mam pytanie otóż jak wyglada dotacje z UP dla osoby w sumie dość młodej. Co prawda w dalszym ciagu uczę się (Szkoła policealna) i nie wiem czy moge się ubiegać generalnie jakie są warunki przyznania i czy mogą mi w X rejonie nie przyznać dotacji na działalność np w internecie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Maciej 42 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2014 Aby otrzymać taką dotację nie możesz się uczyć, musisz być zarejestrowany jako bezrobotny w urzędzie pracy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
geekboy68k 20 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2014 (edytowany) W przypadku dofinansowania z EFS, którego wysokość wynosi do 6 średnich pensji miesięcznych, możesz się uczyć, ale w grę wchodzi tylko tryb niestacjonarny (i jak domniemam - w trybie zwyczajnym także uczelnie prywatne). Na pewno nie wolno być zatrudnionym w okresie 12 miesięcy poprzedzających złożenie wniosku, a także odrzucić żadnej propozycji zatrudnienia z UP. Co do kwestii samego zarejestrowania się jako bezrobotny - można to zrobić nawet w dniu złożenia wniosku (przynajmniej u mnie nie robili problemów). Warunki przyznania dotacji są uzależnione od "widzimisię" starostwa powiatowego, stąd podaj jakieś szczegóły, a będziemy mogli powiedzieć więcej. Dotacja na działanie w Sieci może nie zostać przyznana - o przyznaniu decydują zawsze cztery warunki: - kolejność zgłoszeń, - "siła" wniosku, tzn. posiadanie udokumentowanego wykształcenia/doświadczenia w obszarze, w którym chcesz działać, - ilość wolnych środków do rozdysponowania (każdy UP otrzymuje roczną pulę), - konieczność realizcji określonego planu, np. ustalono, że w danym roku 80% puli zostanie przeznaczone na branżę handlową. Kolejność nieprzypadkowa. Edytowano Czerwiec 23, 2014 przez geekboy68k (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Msc32 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 24, 2014 Trzeba być przede wszystkim bezrobotnym. W różnych UP różnie to wygląda - ale zwykle najwięcej pieniędzy na walkę z bezrobociem mają na początku każdego roku budżetowego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dipolowy 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2014 Bez bezrobocia nie dostanie się dotacji. Ale wystarczy podać im dobry pomysł nawet na jednoosobowy biznes i dostaniesz pieniądze. Mój znajomy dostał. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach