Dzejkob 9 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2014 Witam, w dzisiejszym dniu, chciałbym usunąć OpenVPN z mojego serwera VPS. Usuwałem go tymi komendami: sudo apt-get remove openvpn sudo apt-get remove --auto-remove openvpn oraz sudo apt-get purge openvpn sudo apt-get purge --auto-remove openvpn ale nie wiem dlaczego, zostaje mi panel zarządzania na https://111.22.333.444:943. Teraz pytanie - jak usunąć ten panel, ewentualnie jeszcze jakieś pozostałości po OpenVPN Chciałbym, aby nie było po nim ani śladu . Myślę, że to nic trudnego, ale nie ogarniam tego, gdzie on się może znajdować Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2014 (edytowany) mógł zostać pakiet openvpn-as, też należy go usunąć Edytowano Czerwiec 12, 2014 przez www.ionic.pl (zobacz historię edycji) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dzejkob 9 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2014 Dzięki, działa Myślałem, że trzeba zrobić coś trudniejszego, a tu taka prosta komenda i po sprawie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2014 Usuwa się tak samo jak instaluje, z tą różnicą że pisze się purge zamiast install . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach