_Piotr_ 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2014 (edytowany) Tak jak w temacie mam problem z instalacja tego.Tutaj macie jaki blad mi wywala. s# make install cleanUnknown modifier 't'"/usr/ports/Mk/bsd.port.mk", line 1739: Malformed conditional (defined(USE_RC_SUBR) && ${USE_RC_SUBR:tu} != "YES")Unknown modifier 't'Unknown modifier 't'Unknown modifier 't'"/usr/ports/Mk/bsd.sites.mk", line 953: Malformed conditional (!empty(_PERL_CPAN_ID) && ${_PERL_CPAN_FLAG:tl} == "cpan")Unknown modifier 't'"/usr/ports/Mk/bsd.port.mk", line 2889: Unclosed conditional/for loop"/usr/ports/Mk/bsd.port.mk", line 2889: Unexpected end of file in for loop."/usr/ports/Mk/bsd.port.mk", line 6670: Unclosed conditional/for loop"/usr/ports/Mk/bsd.port.mk", line 6670: Unexpected end of file in for loop.make: fatal errors encountered -- cannot continue Edytowano Czerwiec 12, 2014 przez _Piotr_ (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mariaczi Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2014 (edytowany) s# make install cleanSkąd masz owe polecenie? Tu masz conieco z dokumentacji i nie tylko: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/freebsd-installation.html http://www.rhyous.com/2012/01/23/how-to-install-mysql-on-freebsd/ Edytowano Czerwiec 12, 2014 przez mariaczi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Piotr_ 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2014 W TuT'kach pisze krok po kroku jak to robic.Jesli mozesz i ogarniasz stawianie MT2 bez edytowania plikow prosze podaj gg lub skype i pomogl bys.Z gory dzieki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2014 (edytowany) Edytowano Marzec 26, 2018 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mariaczi Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2014 Polecenie jest jak najbardziej prawidłowe, po prostu doda `make clean` na koniec, po install.Wiem jak zadziała "make install clean". Nie wiem natomiast po co clean jeśli install nie wykona się poprawnie Samo przeklepywanie poleceń z tutoriali (bez zorientowania się co to powoduje) uważam za bezsensowne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2014 (edytowany) Edytowano Marzec 26, 2018 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mariaczi Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2014 clean wykona sie tylko, jesli install przejdzie.Cenna uwaga, dziękuję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach