Dareksbs 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 7, 2014 Cześć, Dzisiaj spędziłem cały dzień na konfiguracji openvpn i słabo coś idzie Korzystam z tego tutoriala : http://eproit.pl/openvpn/ Niby wszystko działa po stronie serwera, ale nie mogę sie zalogować przez klienta do serwera VPN. Gdy klient wyszuca mi okienko aby podać login i hasło wpisuje tam login client (./build-key-pass client, oraz mam tą nazwę w common name) i hasło z "Enter PEM pass phrase" które jest takie samo jak te gdy generowalem certyfikat (a challenge password) ale nie działa. W logach mam to Jun 7 17:03:05 test ovpn-openvpn[5618]: Authenticate/Decrypt packet error: packet HMAC authentication failed Jun 7 17:03:05 test ovpn-openvpn[5618]: TLS Error: incoming packet authentication failed from [AF_INET]121.**.**.***:54179 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
furek 37 Zgłoś post Napisano Czerwiec 9, 2014 Wklej może jeszcze zawartość configu serwera i klienta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach