jasiek07 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2014 Witam! Mam pytanko, chcę przekazać komuś domenę, a także jednocześnie zmienić rejestratora. Czy przy transferze domeny do innego rejestratora, uzupełnia się dane osobiste na nowo (u tej nowej firmy) abym mógł uzupełnić nowe dane? Oraz mam jeszcze pytanie, czy podczas transferu muszę coś ręcznie ustawiać w dnsach? Domena jest skierowana na mój serwer, czy podczas transferu pola A będę musiał znów uzupełnić, czy wszystkie ustawienia dnsów zostaną przeniesione do nich? Ponieważ korzystam z DNS CloudFlare. Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2014 Wszystko zależy od domeny (konkretnie od jej końcówki) i od dostawcy u którego jest utrzymywana. Dla .pl formalnie transfer oznacza tylko zmianę partnera u którego domena jest utrzymywana. Nie zmienia się wtedy abonent i delegacja domeny (no chyba, że nowy partner po transferze wyśle polecenie aktualizacji danych). Dla .eu przykładowo trzeba w momencie transferu podać serwery nazw na które domena będzie przedelegowana. Dla .com/.net/.org podaje się chyba nowe dane abonenta (ale serwery nazw zostają stare). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jasiek07 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2014 Właśnie chodzi o domenę .org Jeśli będzie tak jak pisałeś no to super. Dzięki! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach