KwiatQProjekt 0 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2014 Witam jak zainstalować na dedyku instalacje vmare/kvm ? są jakieś poradniki? Chodzi mi o podzielnie dedyka kimsufi na 2-3 vps dla znajomych Jeżeli tak to interesuje mnie wirtualizacja kvm/vmare Chodzi mi głównie o "stworzenie" kilku vps gdzie na każdym bedzie znajdować się system freebsd:). Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2014 Weź pod uwagę, że na KVM potrzeba wsparcia VT po stronie CPU. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetMat 107 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2014 to co chcesz osiągnąć jest nie możliwe bo raz, kimsufi nie wspiera vmware, dwa nie masz możliwości dokupienia dodatkowych adresów IP (a jeśli pytasz o takie podstawy to nie będziesz umiał każdego VM przekierować na inne porty) no i plus punkt Archiego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KwiatQProjekt 0 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2014 Okej dziękuje za wyjaśnienie. /Close Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Czerwiec 1, 2014 IP niekoniecznie pod warunkiem że skonfigurujesz NAT i zainstalujesz ovz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach