Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2014 Mam problem ze zmuszeniem Magento do używania APC. Wersja Magento to 1.7.1, APC próbowałem w różnych wersjach. Konfig z Magento: <cache> <backend>apc</backend> <prefix>MYSTORE_PODST_</prefix> </cache> Konfig APC, kombinowane z różnych stron: apc.enabled=1 apc.shm_segments=1 apc.shm_size=1G apc.num_files_hint=10000 apc.optimization=0 apc.user_entries_hint=10000 apc.ttl=7200 apc.user_ttl=7200 apc.gc_ttl=3600 apc.stat=1 apc.include_once_override=0 apc.enable_cli=1 apc.file_update_protection=2 apc.max_file_size=10M apc.cache_by_default=1 apc.use_request_time=1 apc.slam_defense=0 ;apc.mmap_file_mask=/tmp/apc.XXXXXX apc.mmap_file_mask=/dev/zero apc.stat_ctime=0 apc.canonicalize=1 apc.write_lock=1 apc.report_autofilter=0 apc.rfc1867=0 apc.rfc1867_prefix =upload_ apc.rfc1867_name=APC_UPLOAD_PROGRESS apc.rfc1867_freq=0 apc.rfc1867_ttl=3600 apc.lazy_classes=0 apc.lazy_functions=0 Jakieś pomysły? Komuś działa Magento z APC poprawnie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2014 Tak trochę offtopic, ale APC is dead. ; )Xcache, Zend opcache. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2014 Będziemy robić upgrade php na 5.4 i pewnie xcache wrzucimy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
progreso.pl 94 Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2014 Będziemy robić upgrade php na 5.4 i pewnie xcache wrzucimy Magento z xcache nie działa stabilnie (stosunkowo sporo segmentation faultów). Z APC śmiga b. dobrze - z czym konkretnie masz problem? Mój konfig: apc.shm_size = 256M apc.max_file_size=5M apc.file_update_protection=2 apc.enabled=1 apc.enable_cli=0 apc.cache_by_default=1 apc.include_once_override=0 apc.localcache=0 apc.localcache.size=512 apc.num_files_hint=10000 apc.report_autofilter=0 apc.rfc1867=0 apc.slam_defense=1 apc.stat=1 apc.stat_ctime=0 apc.ttl=7200 apc.user_entries_hint=10000 apc.user_ttl=7200 apc.write_lock=1 Magento b. duże (największe w Polsce chyba Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2014 Z tym że nie keszuje nic a nic. A na xcache wali 500 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2014 A zapytam inaczej, jak uruchamiasz PHP? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Czerwiec 4, 2014 Aktualnie suphp, ale ma być fpm. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Czerwiec 4, 2014 na samsym suphp przecie tracisz tyle, że głowa boli, podaj to php inaczej i zrób opcache, ps poczytaj też jak coś docsy apc, bo masz trochę "dziwny" ten konfig Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Czerwiec 4, 2014 Żaden opcache nie będzie Ci Miłosz działał po CGI. : )Zmień po prostu sposób wykonywania, skoro masz suphp to pewnie siedzi tam DA, więc jak najbardziej możesz użyć custombuilda2 i wrzucić tam php po fcgid. (Lepiej działa z apache niż proxy na mod_fastcgi do php-fpm)Bo raczej nikt nie używa suphp budując swoje środowisko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Czerwiec 4, 2014 Nie ma tam DA Postawnowione jest już przejście na FPM. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Czerwiec 4, 2014 W ogóle używanie SUPHP to smutna sprawa nawet na środowisku z DirectAdmin, a co dopiero próbować na nim uruchomić Opcache skoro on sam forkuje procesy per request. Tak nic nie mówiąc pod skrypty ala Magento jeżeli chcemy używać Apache, to dobrze się sprawdza i nie jest problemowy mod_php + ruid2. Przy FPM uruchomionym np. przez mod_fastcgi mogą pojawić się problemy z funkcjonowaniem Magento ( kiedyś mieliśmy problem, ale nie pamiętam jaka to byłą wersja Magento ). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Czerwiec 4, 2014 Jakiś czas temu próbowałem na szybko odpalić to Magento na fpmie i właśnie był jakiś problem. Sklep walił 500tkami. W weekend chciałem przenieść sklep na testową maszyne i zobaczyć o co z tym fpmem tam chodzi. Jak powiadasz, że mod php i ruid2 daje rade, to też przetestuje na nim. A u siebie na DA mam fcgid. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Czerwiec 4, 2014 No dobra.. śmiga sobie mod_php + mod_ruid2. Dorzuciłem xcache. Narazie na szybko z repo, wersja 2.0.0. Warning: xcache_set(): XCache var cache was not initialized properly. Zagawozdka, od czasu do czasu wywala pomimo, że xcache.var_size jest na 512M. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Czerwiec 5, 2014 Narazie na szybko z repo, wersja 2.0.0. Na szybko to policja w parku mandaty wypisuje Pokaż konfiguracje, bo po ostatnim, to tam może być wszystko. Choć na początek to dobra zasada by nie korzystać w takich przypadków z "repo", a zainstalować w wersji ostatniej stabilnej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach