awesomerolnik 0 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2014 Kupiłem vps na stronie (www.armorshark.com) i jestem w tych sprawach zielony , nie moge się podłączyć do putty ani do SFTP dostałem do vpsa dziwne ip : 10.0.0.96 Jest ktoś w stanie pomóc mi w dostaniu się do SFTP? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2014 To ja jestem ciekawy co ty będziesz robić w putty jak dostaniesz się do logowania W mailu dostałeś potrzebne dane do połaczenia tj. IP i hasło do roota Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Maj 30, 2014 Przecież to adresacja prywatna (NAT). Nie podłączysz się normalnie pod to IP. Musisz zobaczyć czy nie masz podanego jakiegoś portu przekierowanego czy coś. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
awesomerolnik 0 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2014 Napisałem do Ciebie na pw ... Przecież to adresacja prywatna (NAT). Nie podłączysz się normalnie pod to IP. Musisz zobaczyć czy nie masz podanego jakiegoś portu przekierowanego czy coś. w sposob ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2014 Tryb rescue daj to tam powinien ci wypluć hasło do roota. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sabby7890 0 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2014 Na ten adres IP nigdy się nie dostaniesz z zewnątrz - to adres prywatny. Musisz dostać od nich adres publiczny swojego VPS'a i na niego się ssh'ować. Albo - możliwe że mają coś w stylu jumpstation, przez które przechodzisz. Anyway, jeśli nie masz nigdzie podanego innego IP, to na serwer się nie dostaniesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Maj 30, 2014 Przez tryb rescue wszystko raczej musisz robić skoro podane jest prywatne IP, klikając w rescue wypluwa ci hasło i następnie konsola i logujesz się tam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach