sparco 0 Zgłoś post Napisano Maj 19, 2014 (edytowany) Poszukuję serwera pod pliki, także ważny jest dysk oraz łącze. Min 2x3TB RAID 1 lub 0, 1Gbp/s bez limitu transferu. Lokalizacja: Polska, Europa Budżet bez znaczenia, szukam czegoś dobrego. Edytowano Maj 19, 2014 przez sparco (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Maj 19, 2014 Stosunek jakość do ceny zdecydowanie OVH... Najtanszy dedyk 327.99 Netto + Upgrade do 1gbps 600 Netto Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetMat 107 Zgłoś post Napisano Maj 19, 2014 Pasuje lokacja w Wielkiej Brytanii ?? Mam jeszcze pytanie co za pliki masz zamiar trzymać na tym serwerze ?? są to jakiś backup'y firmy ? czy może jakieś nielegalne pliki ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sparco 0 Zgłoś post Napisano Maj 20, 2014 Nic nielegalnego, backupy, zdjęcia itp. Wie ktoś może czy polskie serwerownie oferują 1Gbp/s bez limitu transferu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cdcd 29 Zgłoś post Napisano Maj 20, 2014 Stosunek jakość do ceny zdecydowanie OVH... Najtanszy dedyk 327.99 Netto + Upgrade do 1gbps 600 Netto za 3x mniej można dostać maszynę z online a raczej jego resellera z łączem wcale nie gorszym niż to z OVH Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sparco 0 Zgłoś post Napisano Maj 20, 2014 W online nie widze serwerków z łączem 1Gbp/s Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cdcd 29 Zgłoś post Napisano Maj 20, 2014 Wszystkie maszyny są z łączem 1Gb/s tylko z rożna gwarancja w świat generalnie im droższa maszyna tym lepszy upload ale już za 200zl u resellera dają całkiem uczciwe łącze wcale nie gorsze niż to w OVH za 600zl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sparco 0 Zgłoś post Napisano Maj 20, 2014 Korzystałem kiedyś z maszyny z łączem gwarantowanym 400Mbp/s. Rewelacja to do końca nie była. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cdcd 29 Zgłoś post Napisano Maj 20, 2014 Ja korzystam obecnie i z OVH i z online i dla mnie łącze OVH nie jest warte 3x tyle co to z online Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sparco 0 Zgłoś post Napisano Maj 20, 2014 Żeby online.net dawało 1Gbps gwarantowane można by się zainteresować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cdcd 29 Zgłoś post Napisano Maj 20, 2014 i za 200zl jeszcze to może LeaseWeb ale to nie będzie 200zl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dinek 19 Zgłoś post Napisano Maj 20, 2014 Witam, Serwer 100TB Leaseweb. Ewentualnie Softlayer przez 100tb.com (Amsterdam) Jezeli ma to byc 1Gbit nielimitowany (czyli wiecej niz 100TB) to trzeba ztrobic upgrade. 100TB powinno chyba wystaczyc. Bedzie raczej drozej niz online oraz ovh. Dino Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach