lukasami95 0 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2014 Witam, mam sterw www na raspbery pi na swojej stronie mam skrypt <?php$historia_log = file_get_contents("logs.txt");file_put_contents("logs.txt", date("d.m.Y").'|'.date("H:i:s").'|'.$_SERVER['REMOTE_ADDR'].'|'.$_SERVER['HTTP_USER_AGENT'].'|'."\r\n".$historia_log);?> który zapisuje logi do pliku logs.txt jak mam zrobić by serwer zapisywał logi do folderu poza folderem www np. na pulpicie /home/pi/Desktop/logs.tx ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ittw 3 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2014 file_put_contents("/home/pi/Desktop/logs.tx", ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukasami95 0 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2014 nie zapisuje a nadałem temu pliku chmod -R 777 /home/pi/Desktop/logs.txt Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pitu 160 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2014 Użytkownik na pewno ma dostęp do /home/pi/Desktop ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ittw 3 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2014 podaj konfigurację safe_mod i open_basedir. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukasami95 0 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2014 podaj konfigurację safe_mod i open_basedir. jakie komendy sie wpisywało ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ittw 3 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2014 wprost z php.ini lub ini_get Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukasami95 0 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2014 w sudo nano /etc/php5/cgi/php.ini mam tylko ; http://php.net/sql.safe-modesql.safe_mode = Off i ; open_basedir, if set, limits all file operations to the defined directory; and below. This directive makes most sense if used in a per-directory; or per-virtualhost web server configuration file. This directive is; *NOT* affected by whether Safe Mode is turned On or Off.; http://php.net/open-basedir;open_basedir = Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach