xnn 0 Zgłoś post Napisano Maj 2, 2006 Nie jestem pewien co powoduje ten blad... WYdaje mi sie ze jest to wina ns'ow podanych przez firme u ktorej wynajmuje dedyki.. Nie mniej jednak problem wyglada tak.. Gdy wywoluje gethostbyname ( ping / etc ) dla nieistniejacej domeny, zostaje mi zwrocony IP servera.. Hm.. O to mi chodzi: # ping niematakiejdomeny.pl PING niematakiejdomeny.pl.innadomena.org (1.1.1.1) 56(84) bytes of data. 64 bytes from 1.1.1.1: icmp_seq=0 ttl=64 time=0.129 ms 64 bytes from 1.1.1.1: icmp_seq=1 ttl=64 time=0.150 ms 64 bytes from 1.1.1.1: icmp_seq=2 ttl=64 time=0.055 ms [ oczywiscie ip zostalo zmienione ] Co moze byc tego przyczyna? Bledne wpisy w resolv? Zle skonfigurowany ns po stronie firmy? Czy problem gdzies tkwi u mnie na maszynie? Od czego powinienem zaczac szukac? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Maj 2, 2006 cat /etc/resolv.conf ...moze rozjasni troche sytuacje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xnn 0 Zgłoś post Napisano Maj 2, 2006 . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Maj 2, 2006 Wywal dwa pierwsze wpisy i powinno dzialac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xnn 0 Zgłoś post Napisano Maj 2, 2006 nach, to nie to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Maj 2, 2006 Hm... a ta innadomena.org to domena Twoja / DC / jakas z kosmosu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xnn 0 Zgłoś post Napisano Maj 2, 2006 moja dla wyjasnienia sytuacji.. pare dni temu mialo miejsce DC Move i wlasnie wtedy jaja sie rozpoczely ( oczywiscie resolv~ zaktualizowal z ich wytycznymi ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Maj 2, 2006 ping 206.71.144.16 ping 206.71.148.231 ping onet.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xnn 0 Zgłoś post Napisano Maj 2, 2006 ehh nie wiem.. wylaczylem catch-all dla domeny innadomena.org i niby dziala.. No ale to chore.. Na innych domenach mam identyczne wpisy, identyczny zone z pozmienianymi jedynie domenami i jakos dziala.. no bo co zlego jest w takim wpisie? *.innedomena.org. 14400 IN A 1.1.1.1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Maj 2, 2006 no bo co zlego jest w takim wpisie?*.innedomena.org. 14400 IN A 1.1.1.1 Teoretycznie nic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach