Qssy 0 Zgłoś post Napisano Maj 15, 2014 (edytowany) Witam wszystkich forumowiczów,Zastanawiam się nad kupnem serwera VPS:OVH - VPS Classic za 10 złlubhttps://slaskdatacenter.pl/serwery-vps - tez ten za dyszkęSerwera potrzebuje do:- zainstalowania Apache FOP do generowania PDF (max 4 strony) - Web service PHP umożliwiający używanie FOP'a na innych stronachPytanie brzmi czy taki serwer będzie wystarczający do takiego zastosowania i jakie obciążenie mogłby wytrzymać Edytowano Maj 15, 2014 przez Qssy (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Maj 15, 2014 @Qssy: wyluzuj trochę. Z postawą roszczeniową niewiele osób będzie chciało Ci tutaj pomóc. Jakbyś poprzeglądał opinie tu na forum, to wiedziałbyś, że SDC to nienajlepszy wybór - vpsy przeładowane, częste problemy z łączami. Z drugiej strony vpsy od OVH to stosunkowo nowa propozycja. Kilka opinii już znajdziesz, wszyscy wyglądali na zadowolonych. Jeśli lokalizacja Ci nie przeszkadza, to możesz brać. Co do obciążenia - nikt nie wywróży Ci z fusów - bez znajomości skryptu nic nie można podpowiedzieć. W przypadku VPSa zawsze możesz migrować na wyższy pakiet, jeśli obecny Ci nie wystarczy. Możesz też sprawdzić oferty BiznesHost.pl oraz vipower.pl -> https://vipower.pl/Serwery-VPS-OpenVZ-SSD Z obu będziesz zadowolony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
filip_b 19 Zgłoś post Napisano Maj 15, 2014 (edytowany) Moją przygodę z VPS zaczynałem od SDC i gdyby nie oferta OVH to do zabawy/nauki SDC jak najbardziej bym polecił, ale tak jak wyżej zaznaczono duże problemy z Uptime dawały mi się mocno we znaki dlatego po prawie pół roku wyemigrowałem. Na dzień dzisiejszy najlepszym rozwiązaniem (z tych które wymieniłeś) będzie OVH. Mój VPS z Win w DC Strasbourg ma średni ping 35-40 ms więc nie sądzę żeby do twoich potrzeb był to problem. Sam Apache FOP używa java i przy renderowaniu potrafi tego RAMu trochę zjeść. W SDC dostajesz 256 MB a w OVH w tej samej cenie masz 1 GB - nie wiem jak intensywnie chcesz to wykorzystywać ale bufor może być przydatny. Edytowano Maj 15, 2014 przez filip_b (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach