krzychu89 0 Zgłoś post Napisano Maj 14, 2014 Witam, chcę przechwycić pewną domenę .com. Do jej wygaśnięcia zostało kilka dni. Gdzie najlepiej zlecić taką usługę dla domen globalnych? Znalazłem niezłe opinie na temat SnapNames, ale ostatnio zostali przejęci przez Web.com. Czy ktoś może podzielić się aktualnymi doświadczeniami/opiniami na temat tego typu zagranicznych serwisów? Warto dodatkowo zlecać przechwycenie u polskich rejestratorów (aftermarket, az, premium)? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gimper 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 16, 2014 Wydaje mi się że możesz spróbować w GoDaddy.com Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomiMal 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 16, 2014 Tak jak kolega napisał wcześniej, wystarczy jak zamówisz backorder w Godaddy.com. Jeśli właściciel domeny odpuścił sobie temat i nikt przed Tobą nie zamówił backordera na tą domenę to zaraz po uwolnieniu trafi ona na Twoje konto. Pozdrawiam T Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gimper 0 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2014 A wiecie może ile kosztuje tam opcja na domenę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomiMal 0 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2014 Masz na myśli backorder w GoDaddy? Ostatnio było coś koło 79$ o ile mnie pamięć nie myli :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
janD 0 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2014 Ale mimo wygaśnięcia domeny - przechodzi w stan kwarantanny. Kwarantanna trwa 14 dni. To taki okres ochronny dla właściciela domeny, który może jeszcze wtedy przedłużyć ważność domeny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2014 Ale mimo wygaśnięcia domeny - przechodzi w stan kwarantanny. Kwarantanna trwa 14 dni. To taki okres ochronny dla właściciela domeny, który może jeszcze wtedy przedłużyć ważność domeny. Jesteś pewien, że dotyczy to domen .com? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
robson345 53 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2014 Jesteś pewien, że dotyczy to domen .com? Domen .com też się tyczy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2014 Domen .com też się tyczy. Proponuję doczytać http://www.tucowsdomains.com/whois-use-and-information/what-does-redemptionperiod-or-pending-delete-restorable-mean/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gimper 0 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2014 Trochę dużo, jak za opcję, którą jeszcze przez 14 dni może własciciel opłacić (mowa o okresie kwarantanny) dostając pewnie setki maili o wygasającej domenie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach