Desavil 88 Zgłoś post Napisano Maj 11, 2014 Witam, Mam na chwilę obecną skonfigurowane ProFTPD wraz z kontami w MySQL. Coraz częściej zastanawiam się nad przejściem na Pure-FTPd. Jedyny problem to obsługa plików .ftpaccess, które serwer FTP musi obsługiwać. W internecie nie umiem znaleźć żadnych informacji, aby .ftpaccess działał na Pure-FTPD. Czy takie coś jest w ogóle możliwe, może istnieje jakaś alternatywa, jeżeli nie to chyba pozostaje mi pozostać na ProFTPD. Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Maj 11, 2014 A dlaczego chcesz zmieniać serwer ftp? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Desavil 88 Zgłoś post Napisano Maj 11, 2014 Przede wszystkich dlatego, że jego ideą jest bezpieczeństwo na pierwszym miejscu. W przypadku ProFTPD nie jest już tak kolorowo, np. luka o której jeszcze niedawno było bardzo głośno. Wydaje mi się również, że Pure-FTPd jest wydajniejszy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mariaczi Zgłoś post Napisano Maj 11, 2014 Odpowiedź na Twoje pytanie tutaj: http://serverfault.com/questions/329920/ftpaccess-file-and-pure-ftpd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach