Gymato 0 Zgłoś post Napisano Maj 9, 2014 Witam Mam zainstalowany serwer vnc4server , z środowiskiem graficznym LXDE. Mam problem ponieważ nie mogę przeglądać plików , wyświetla się taka oto informacja obok ścieżki. http://scr.hu/1nds/7w41j Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetMat 107 Zgłoś post Napisano Maj 9, 2014 Wyjdź z katalogu ? z tego co widzę jesteś w katalogu root, może nic tam nie masz dlatego nic nie widzisz ;p a to co ci się wyświetla to informacja że jesteś na koncie z pełnymi uprawnieniami tzn. root Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gymato 0 Zgłoś post Napisano Maj 9, 2014 @Up , nie widze nic w żadnym katalogu , informacja że jestem na koncie root? ciekawe ze jak stworzylem użytkownika bez uprawnien pisalo to samo , po za tym wczesniej jak stawialem zdalny pulpit to tak nie bylo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2014 a mi się wydaje że tam powinien być znak "?" Czyli czy posiadasz uprawienia super user by przeglądać ten katalog. jak wiadomo do katalogu root ciężko się dostać z poziomu zwykłego użytkownika. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gymato 0 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2014 Z użytkownika root jest tak samo..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gymato 0 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2014 Okej , zrobione . Troche grzebania w uprawnieniach na nowym użytkowniku. Do zamkniecia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach