Gymato 0 Zgłoś post Napisano Maj 8, 2014 Witam Mam problem , otóż zainstalowałem sobie zdalny pulpit a dokładnie "TightVNC". Problem polega na tym że po odpaleniu wiecej niz 4 pulpitów (każdy na innym użytkowniku) np. :5 jest zbugowany , tzn. nie mogę nigdzie wejsc nic na nim nie dziala, nie moge włączyć root terminal , nic nie mogę. W czym tkwi problem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peres.pro 9 Zgłoś post Napisano Maj 8, 2014 Patrzyłeś w konfiguracje środowiska graficznego? Może wina leży po stronie serwera, logi coś pokazują? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gymato 0 Zgłoś post Napisano Maj 8, 2014 (edytowany) nie nie sprawdziłem, lecz skorzystałem z innego vps na innym hostingu , i problem jest identyczny. Myślę ze to wina TightVNC. Polecacie jakieś inne programy obsługujące vnc? Edytowano Maj 8, 2014 przez Gymato (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BackupFTP.pl 0 Zgłoś post Napisano Maj 8, 2014 ale tightvnc to program obsługujący połaczenie vnc - jak problem jest z programem to jest chociażby ultravnc czy mremoteng Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gymato 0 Zgłoś post Napisano Maj 8, 2014 A może to wina LXDE co myślicie ? można go czymś zastapić ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Maj 9, 2014 A może to wina admina co myślisz? Może go czymś zastąpić? Nie pokazałeś kompletnie nic, zajrzałeś chociaż w logi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gymato 0 Zgłoś post Napisano Maj 9, 2014 gdzie mogę te logi sprawdzic? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peres.pro 9 Zgłoś post Napisano Maj 9, 2014 Nie daje sobie ręki uciąć ale poszukaj w: /etc/xdg/lxsession/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gymato 0 Zgłoś post Napisano Maj 9, 2014 (edytowany) jest tylko autostart i config. PS. jakie środowisko graficzne oprócz LXDE jest godne uwagi ? Edytowano Maj 9, 2014 przez Gymato (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peres.pro 9 Zgłoś post Napisano Maj 9, 2014 Zależy od zastosowania, KDE/GNOME. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gymato 0 Zgłoś post Napisano Maj 9, 2014 A więc potrzebuje tego do Bota muzycznego na ts3. A raczej kilku nastu botów. Zainstalowałem gnome , wszystko ladnie ale jest pewien problem , kiedy odpalam audacious'a to pojawia mi się taka informacja: http://scr.hu/1nds/mzsqi a przy próbie odpalenia streama radiowego taka http://scr.hu/1nds/mzsqi zainstalowałem wszystko używając tych komend apt-get install pulseaudio apt-get install pavucontrol apt-get install zenity apt-get install audacious jakieś pomysły jak to naprawić ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Maj 9, 2014 Zrestartuj gnome Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gymato 0 Zgłoś post Napisano Maj 9, 2014 zrestartowałem. To samo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gymato 0 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2014 Do zamkniecia. Zainstalowałem inne środowisko graficzne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czipczop 2 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2014 Co do zamknięcia? Mam pytanie to wszystko na VPS ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach