Dareksbs 0 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2014 Witam, Jakiego języka najlepiej sie nauczyć aby ułatwić sobie administracje serwerem ?? Uczyłem sie Bash'a, i jest świetny, ale nie podoba mi sie ogólnodostępny kod, który można odczytać z plików, szukam czegoś co mogę skompilować, aby klient nie miał dostępu do kodu źródłowego. Co polecacie ?? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peres.pro 9 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2014 (edytowany) Bash, php, c++, perl, python, no i angielski żeby rozumieć w pełni dokumentacje techniczną Edytowano Maj 3, 2014 przez lanceq (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2014 (edytowany) Bash, Perl, Python. Chyba, że lubisz sobie utrudniać życie to C/C++. Żadnego z tych 3 fajnych nie skompilujesz, w ostateczności znajdziesz jakiś konwerter do C++. Edytowano Maj 3, 2014 przez Archi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dareksbs 0 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2014 Czyli nie ma sposobu do ukrycia lub zabezpieczenia kodu ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peres.pro 9 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2014 Jeżeli np. chodzi o c++ to dekompilatory nie działają, a raczej nie działają jak powinny, a co do zabezpieczenia kodu to przecież możesz pliki odpowiednio zabezpieczyć poprzez uprawnienia w samym serwerze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2014 Najprościej: http://www.datsi.fi.upm.es/~frosal/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alien 345 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2014 PHP. Serio serio :-). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach