pajem 0 Zgłoś post Napisano Maj 2, 2014 Witam serdecznie. Mam problem z konfiguracją domen i bardzo proszę o poradę. Na wstępie podkreślam że próbowałem coś "wygooglać" na ten temat ale mi się nie udało. Problem: Uruchamiam nową stronę internetową która ma funkcjonować pod dwiema domenami. Różnią się od siebie jedynie zawartością polskich znaków. Domeną główną ma być domena bez polskich znaków. O ile samą witrynę z polskimi znakami mogę przekierować za pomocą 301 w htaccess, to nie bardzo mam pomysł na przekierowanie poczty. Chciałbym utworzyć automatyczne przekierowanie (wolał bym uniknąć tworzenia przekierowań ręcznie dla każdego nowego konta e-mail). Przykładowo jeśli ktoś wyśle maila na adres email kontakt@coś.pl to ma on dotrzeć na kontakt@cos.pl., a jeśli na magazyn@coś.pl to dotrze na magazyn@cos.pl. Ma ktoś jakiś pomysł na rozwiązanie problemu. Podejrzewam że dało by się to jakoś rozwiązać za pomocą MX w DNS, ale w tej materii raczkuje więc nie bardzo wiem jak się do tego zabrać. P.S. Konto hostingowe posiadam na linuxpl.com Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pioklo Zgłoś post Napisano Maj 3, 2014 Witam Wystarczy dodac domene coś.pl w opcji Pzekierowanie domen na domnie cos.pl. Wtedy obie domeny beda czytaly ten sam katalog i poczta bedzie wspolna Prosze do nas napisac na admin@linuxpl.com to doradzimy bardziej dokladnie Piotr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Maciej 42 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2014 Możesz skorzystać z opcji catch-all, dzięki niej będziesz mógł przekierować wszystkie wiadomości przychodzące na adresy w domenie coś.pl na inny wybrany przez Ciebie adres. Nie jest to do końca to czego potrzebujesz ale może na początek wystarczy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pajem 0 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2014 Witam Wystarczy dodac domene coś.pl w opcji Pzekierowanie domen na domnie cos.pl. Wtedy obie domeny beda czytaly ten sam katalog i poczta bedzie wspolna Prosze do nas napisac na admin@linuxpl.com to doradzimy bardziej dokladnie Piotr Dzięki wielkie za odpowiedź. Rzeczywiście nie dopatrzyłem tej opcji w panelu administratora. Problem został rozwiązany. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach