j1gg 2 Zgłoś post Napisano Maj 2, 2014 Witam, mam problem z poprawnym ustawieniem CloudFlare. Przekierowałem swoją domenę na dnsy CF i ustawiłem rekord A na swoje IP. Oczywiście dodałem domenę w panelu VestaCP. Ping domeny dochodzi do jakiegoś serwera cf. https://www.dropbox.com/s/ax9vkhcrcccai45/cf.jpg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Suspect121 53 Zgłoś post Napisano Maj 2, 2014 CloudFlare jest właśnie po to aby ukryć adres IP Twojego serwera i chronić go przed atakami a Ty widzę, żeby chcesz aby adres IP Twojego serwera był widoczny przy pingowaniu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
j1gg 2 Zgłoś post Napisano Maj 2, 2014 (edytowany) Nie ma być widoczny. Chcę się dowiedzieć czy ustawiłem poprawnie przekierowanie i czy nie muszę nic ustawiać ze strony serwera dedykowanego. Edytowano Maj 2, 2014 przez j1gg (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Maciej 42 Zgłoś post Napisano Maj 2, 2014 Z tego co napisałeś w pierwszym poście wynika, że wszystko jest dobrze ustawione. Jeżeli chcesz aby pingi szły bezpośrednio na adres IP twojego serwera to wyłącz tą pomarańczową chmurkę obok wpisu A w panelu CloudFlare. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
j1gg 2 Zgłoś post Napisano Maj 2, 2014 Od strony dedyka nic nie muszę robić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Maciej 42 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2014 Rekordami DNS zarządzasz w panelu CloudFlare, na serwerze nie musisz nic zmieniać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lokator 137 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2014 Sprawdź czy nie widać ip na serwerze poczty - sprawdź czy działa mail i wyłącz ip w nagłówku maila. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
j1gg 2 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2014 Już wszystko zrobione. Dzięki za pomoc. //do zamknięcia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2014 Przypominam o tym, że Twój serwer nie widzi prawidziego IP użytkownika w standardowych nagłówkach. IP użytkownika jest ukryte w CF-Connecting-IP. Co prawda IP jest w X-Forwarded-For, ale dopisane, więc nie koniecznie każdy skrypt sobie poradzi. Więcej informacji na ten temat tutaj: https://support.cloudflare.com/hc/en-us/articles/200170986-How-does-CloudFlare-handle-HTTP-Request-headers- Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach